JUBLET: Manchester United scoret tre ganger de første 22 minuttene på Craven Cottage. Det holdt til seier over Fulham. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/NTB Scanpix
JUBLET: Manchester United scoret tre ganger de første 22 minuttene på Craven Cottage. Det holdt til seier over Fulham. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/NTB ScanpixVis mer

Rooney og van Persie avgjorde kampen på 13 minutter

United fortsetter jakten på tabelltoppen.

• Fulham - Manchester United 1-3 (0-3)

(Dagbladet): Tre mål i løpet av de første 22 minuttene var det som skulle til for at Manchester United sikret seg tre viktige poeng borte mot Fulham. Vertene var beste i andreomgang, og reduserte også én gang, men gjestene fra Manchester klarte å ro det hele i land.

Det var et Fulham-lag uten Brede Hangeland (skadet) og John Arne Riise (vraket) som tok i mot et United-lag med stigende formkurve i dag. Hjemmelaget yppet seg så smått innledningsvis - nærmest kom Pajtim Kasami på et skudd fra 16 meter, men David de Gea var med på notene.

Neste for Berba Så tok gjestene over kampen, og etter ti minutter gikk United opp i ledelsen.

Wayne Rooney fikk en gjennombruddspasning ute til venstre fra van Persie. Aleine med Fulham-keeper Stekelenburg var United-spissen iskald. Etter å ha ventet ut sisteskansen, så han til slutt en helt åpen Antonio Valencia bakre stolpe. Rooney sendte pasningen dit den skulle, og Valencia hadde små problemer med å sette ballen i det tomme målet.

Ikke lenge etterpå fikk Dimitar Berbatov en god mulighet til å utligne for de hvitkledde. Den tidligere United-spilleren ble spilt gjennom i god avslutningsposisjon, men en takling i siste liten hindret bulgareren å gjøre 1-1.

I stedet var det David Moyes' menn som scoret sitt andre etter 20 minutter.

Trippelbytte i pausen Adnan Januzaj kriget til seg ballen fra Scott Parker, før han fosset framover i banen. Til slutt tredde han gjennom til van Persie, som ikke lot seg be to ganger. Sølvereven hamret ballen knallhardt opp i nettaket på den første berøringen. Van Persie ble dermed nederlenderen med flest mål i Premier League med sine 128. Jimmy Floyd Hasselbaink stoppet på 127.

Bare to minutter seinere var van Persie tilrettelegger, mens Rooney var avslutter. Tom Cleverley tredde gjennom til van Persie på høyrekanten, som fant en umarkert Rooney inne i feltet. Sistnevnte trengte bare løpe ballen i mål på pasningen fra spisskollegaen.

Det var liten tvil om at David Moyes langt på vei regnet kampen som avgjort etter de første 45. Skotten brukte opp alle tre byttene sine i pausen, trolig for å ha så mange friske bein som mulig i Champions League i midtuka, samt til neste helgs storoppgjør mot Arsenal.

Høstjakt Fulham nektet derimot å gi opp. Vertene tok tak i kampen fra avspark i andreomgang, og etter en drøy times spill fikk de uttelling.

Alex Kacaniklic hadde vært på banen i fire minutter da han fikk ballen fra Kieran Richardson. Fra rundt 20 meter skøyt han, bare for å få skuddet blokkert av Wayne Rooney. Det var derimot det beste som kunne ha skjedd for Kacaniklic - ballen endret nemlig retning og sneik seg inn i det lengste hjørnet bak De Gea.

Fulham presset på for en scoring til i noen minutter etter reduseringen, og skapte også noen farligheter utover i andreomgangen uten å få uttelling. Blant annet headet Darren Bent i tverrliggeren fra kort hold.

Men det var David Moyes og hans United-lag som sikret seg alle tre poengene, og fikk dermed en best mulig start på november måned, etter å ha gått ubeseiret gjennom de tre oktober-kampene i Premier League.