Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooney og Welbeck scoret to hver da England lekte

Slo San Marino.

LEKTE: Målene virket å sitte langt inne for England, men til slutt sprakk San Marino og vertene vant 5-0 i fredagens VM-kvalifisering i fotball. Foto: AP Photo / Tom Hevezi / NTB Scanpix
LEKTE: Målene virket å sitte langt inne for England, men til slutt sprakk San Marino og vertene vant 5-0 i fredagens VM-kvalifisering i fotball. Foto: AP Photo / Tom Hevezi / NTB Scanpix Vis mer

Målene virket å sitte langt inne for England, men til slutt sprakk San Marino og vertene vant 5-0 i fredagens VM-kvalifisering i fotball.

Det engelske hjemmepublikummet forventet mange mål mot gjestene fra lille San Marino. Bortelaget går som regel på stygge blemmer, men på Wembley raknet det for alvor først langt ut i annen omgang.

Manchester United-duoen Wayne Rooney og Danny Welbeck kvitterte med to scoringer hver.

Engelskmennene ble holdt til 0-0 fram til 35 minutters spill. San Marino-keeper Aldo Simoncini felte en stormende Welbeck, og dommeren pekte på ellevemeteren. Rooney, som var landslagskaptein for kvelden, banket til og satte en sikker straffe.

Bare to minutter etter doblet United-kollega Welbeck ledelsen med hælen på et godt innlegg fra Aaron Lennon. England hadde full kontroll, men skuffet i sitt offensive spill i store deler av oppgjøret.

Gjestene slapp ikke inn flere mål før Rooney økte til 3-0 i det 70. minutt. Målet tok luften ut av San Marino-laget. Like etter var det Welbecks tur til å score sitt annet mål for kvelden. 21-åringen satte ballen i nettet etter et godt slått innlegg av klubbkamerat Tom Cleverley.

Arsenals lovende vingspiller Alex Oxlade-Chamberlain avsluttet kampen til 5-0 tolv minutter før slutt. Et skår i gleden var at Theo Walcott måtte tusle av banen etter bare ti minutter på Wembley. Arsenal-spilleren kunne ikke fortsette etter et hardt møte med Simoncini.

England topper gruppe H med sju poeng etter tre kamper. Montenegro er nummer to etter 0-0-kampen hjemme mot Ukraina.

(NTB)