Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooney om det kritiserte juleprogrammet: - Det er svært krevende

Slenger seg på.

SLENGER SEG PÅ: Det harde juleprogrammet i Premier League har fått kritikk, nå er det Wayne Rooney som kaller det svært krevende. Mot Newcastle andre juledag viste han derimot toppform, og scoret to mål. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY
SLENGER SEG PÅ: Det harde juleprogrammet i Premier League har fått kritikk, nå er det Wayne Rooney som kaller det svært krevende. Mot Newcastle andre juledag viste han derimot toppform, og scoret to mål. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY Vis mer

Louis van Gaal er blant flere managere som har klaget på det tette Premier League-programmet i romjulen. Også stjernespissen Wayne Rooney merker hardkjøret.

Kun 43 timer gikk det mellom Manchester Uniteds 3-1-seier over Newcastle 2. juledag og 0-0-kampen mot Tottenham i den påfølgende serierunden.

Van Gaal henviste til FIFAs og UEFAs regelverk da han hevdet at man ikke skal spille kamper med under to døgns hvile. Han mente at både Uniteds og Tottenhams spillere ble for slitne utover i kampen.

Noe Rooney er enig i.

- Det er ikke lett å spille to kamper på tre dager. Du mister mye kvalitet fra begge lag, og annenomgangen var litt rufsete.

- I framtiden synes jeg det (kampprogrammet) må endres. Det er tøft, og ingen ønsker å se spillere få alvorlige skader på grunn av det. Det er svært krevende, og jeg tror det er behov for å se på det, sier United-spissen.

(NTB)