VENTER I SPENNING: Etter kveldens kamp mot Basel, reiser Wayne Rooney videre til Nyon for å få endelig avklart lengden på utestengelsen etter det røde kortet mot Montenegro.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
VENTER I SPENNING: Etter kveldens kamp mot Basel, reiser Wayne Rooney videre til Nyon for å få endelig avklart lengden på utestengelsen etter det røde kortet mot Montenegro.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

Rooney rett fra Basel-kamp til Uefa-høring

Får EM-straffen i morgen.

Champions League direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

Wayne Rooney skal møte til høring hos Det europeiske fotballforbundet (UEFA) torsdag i håp om å få redusert EM-suspensjonen sin.

Rooney ble utestengt fra de tre første kampene i neste års EM-sluttspill etter at han sparket ned Montenegros Miodrag Dzudovic i den siste kvalifiseringskampen i oktober. 26-åringen vil dermed ikke være tilgjengelig for Fabio Capello før i en eventuell kvartfinale i mesterskapet.

Stjernespissen har anket utestengelsen og skal møte i UEFAs hovedkvarter i sveitsiske Nyon sammen med landslagssjef Fabio Capello.

Capello sa tidligere denne uken at det likevel ikke er sikkert Rooney får plass i EM-troppen. Italieneren håper straffen reduseres slik at han kan bruke Rooney i gruppespillet.

- Jeg må vente og se hvordan ankesaken går. Jeg håper Rooney kommer til å være med i EM. Jeg håper anken vil gjøre at utestengelsen blir redusert og at han er tilgjengelig til den tredje kampen, sa Capello.

England møter Frankrike, Sverige og vertsnasjonen Ukrainal i gruppespillet.

(NTB)