Rooney rød for 370 mill.

Etter en sommer med rykter, budkrig og sexskandaler er Wayne Rooney (18) endelig Manchester United-spiller. Og prisen: 370 millioner kroner.

LONDON (Dagbladet): Klokka 20 i går var det klart. Wayne Rooney er United-spiller.

På Old Trafford smilte Rooney for fotografene da han skrev under kontrakten sammen med direktør David Gill. Han poserte på matta med sin nye røde drakt nummer 8. Og han skrev autografer til sine nye fans, før han forsvant med livvakter på slep.

Rooney har fått en seksårkontrakt, og kan vente seg en lønn på rundt 800 000 kroner i uka..

-  Tøff beslutning

United kan komme til å betale Everton så mye som 370 millioner for 18-åringen hvis alle paragrafer i kontrakten blir oppfylt og de sportslige forventningene slår til.

-  Det var en tøff beslutning å forlate Everton, klubben jeg har støttet og spilt for hele mitt liv. Men jeg er lykkelig over å gå til en klubb som stor som Manchester United. Jeg tror det bare kan løfte karrieren min å spille med toppspillere i toppturneringer så mesterligaen. Jeg kan ikke vente med å slutte meg til de andre spillerne, sier Rooney i en uttalelse.

Selv om Everton-fansen er rasende, og flere av dem har sendt dødstrusler til Rooneys manager, kan de ikke si annet enn at Liverpool-klubben fikk maks ut av salget av Rooney. Slik er avtalen, etter gårsdagens pundkurs: 124 millioner kroner betales omgående. 124 millioner kroner betales 1. august 2005. Everton er dermed garantert 248 millioner kroner.

Det totale omfanget av avtalen er anslåttt til 370 millioner kroner. I tillegg går en prosentdel av et eventuelt videresalg til Everton.

- Best på 30 år

-  Jeg er glad. Vi har fått den beste unge spilleren dette landet har sett på 30 år. Alle er henrykt over denne overgangen, sier sir Alex Ferguson i en pressemelding.

Overgangen ble klar i tolvte time, mer nøyaktig fem timer før overgangsvinduet ble lukket ved midnatt. Det var kulminasjonen av en lang og brokete ferd mot United, med hardnakkede rykter, budkrig og en saftig sexskandale.

For Wayne Rooney har sommeren ikke vært lett. Det begynte så bra, med fire mål og toppspill for England i EM-sluttspillet. Så ble han skadet og fikk ikke spille kvartfinalen.

På hjemmebane gikk det derimot bedre - en liten stund.

England kunne i fem dager på rad lese om Rooneys lykke med kjæresten Coleen McLoughlin i The Sun, en reportasjeserie paret angivelig fikk en million kroner for. Men lykken snudde seg raskt. De tre siste ukene har Rooney blitt avslørt som en ganske iherdig horekunde, noe han selv også innrømmet.

Forloveden dro hjem til mor.

Dårlig start

Men Rooneys verdi som fotballspiller tapte seg ikke. Og etter en intens budrunde mellom Newcastle og Manchester United ble han altså Manchester-spiller i går.

Manchester-klubben har hatt den dårligste sesongstarten på 12 år, og ligger allerede 7 poeng bak Arsenal og Chelsea i Premier League. I løpet av få uker vil et helt annet United-lag være på banen. Roy Keane, Ruud van Nistelrooy, Rio Ferdinand og argentineren Gabriel Heinze vil alle være på plass og styrke laget.

Trolig vil Rooney debutere for United mot Liverpool 20. september. Ferguson har da fire spisser å velge mellom på topp. Forrige gang han hadde det, vant United Champions League.

Sammen igjen

Lykken synes å ha snudd seg for Rooney på privaten også. I går kunne The Sun bringe ferske bilder av 18-åringen sammen med forloveden Coleen igjen.

The Sun nøler ikke med å antyde at hun allerede er gravid, i god Beckham-stil.

FRA BLÅTT TIL RØDT: Jeg tror det bare kan løfte karrieren min å spille med toppspillere i toppturneringer som mesterligaen, sa Wayne Rooney etter at han i går ble innlemmet i sir Alex Fergusons stall.