Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooney-rolle gjorde tv-seere ukomfortable

Havnet i diskusjon om egen spissplass på landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forbindelse med gårsdagens landskamp mellom England og Nederland gjorde Wayne Rooney (30) en gjesteopptreden som ITV-ekspert.

Som både engelsk landslagskaptein og nasjonens mestscorende spiller gjennom tidene entret Rooney studio med stor tyngde, men det førte også til en litt rar opplevelse for mange seere da spissplassene ble diskutert. Etter storspillet til Harry Kane og Jamie Vardy, og med spillere som Daniel Sturridge og Danny Welbeck i bakhånd, mener nemlig mange at Rooney ikke bør spille sommerens EM.

- Som jeg har sagt gjennom hele min tid med Manchester United og England, så tar jeg aldri plassen min for gitt, svarte Rooney da han fikk spørsmål om sin egen rolle.

Sønnen ba om Vardys drakt På sosiale medier omtalte uttallige seere diskusjonen som «pinlig», etter som Rooney ble bedt om å kommentere prestasjonene til sine egne konkurrenter. Sist lørdag scoret både Kane og Vardy da England snudde 0-2 til 3-2-seier mot Tyskland. I 1-2-tapet for Nederland noterte Vardy seg for enda en nettkjenning.

Begge spissene har også herjet for henholdsvis Tottenham og Leicester i Premier League denne sesongen, mens Rooneys Manchester United-karriere lenge har hatt en nedadgående kurve. For England er det imidlertid ingen som har scoret flere mål enn 30-åringen fra Merseyside. Ikke totalt sett og ikke i EM-kvaliken.

Derfor har Rooney et håp om å fremdeles være lagets ledestjerne når han er tilbake fra skade neste måned.

- Avgjørelsen er Roy Hodgsons, men jeg ønsker å være med og forhåpentligvis lede laget til suksess. Jeg kan nesten ikke vente med å bli skadefri og være utpå der med gutta. Det er helt klart noe jeg liker og har lyst til å fortsette å gjøre.

Tror på eget lag Selv om England ikke har vunnet en turnering siden VM i 1966, er troen som alltid stor på at de engelske gutta kan hevde seg blant de aller beste.

Rooney mener den unge generasjonen som har kommet opp, og konkurransen som er om plassene, gjør laget ekstra spennende.

- Jeg tror vi har en mulighet til å gjøre det virkelig bra i sommer, mener Rooney.

Så spørs det om det blir med eller uten han på banen. TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller er ikke i tvil om hva han hadde gjort om det var han som skulle ta ut laget.

- Hvis jeg skal rangere spissene til England nå, vil jeg si Kane, Daniel Sturridge, Vardy, Danny Welbeck og så Rooney. Rooney er et femtevalg. De andre virker både sprekere og bedre enn Rooney om dagen. Det er egentlig en veldig god nyhet for England, men dårlig for Rooney. Det virker helt ulogisk at han skal starte i EM, sa Stamsø Møller til Dagbladet på mandag.

Hele Norges coronakart