Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooney rundet 30 mål da United ydmyket Milan

Britene til kvartfinale med utklassingssifre.

NÅDELØS: Milan-forsvaret ga Wayne Rooney plass etter 13 minutter, og spissen lot seg ikke be to ganger da han headet inn ledermålet.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
NÅDELØS: Milan-forsvaret ga Wayne Rooney plass etter 13 minutter, og spissen lot seg ikke be to ganger da han headet inn ledermålet.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Manchester United - AC Milan 4-0, 7-2 sammenlagt.

Milans oppgave på Old Trafford etter 2-3 på hjemmebane var formidabel, og det hjalp ikke at Alessandro Nesta og Alexandre Pato måtte takke nei til å bidra i kveld.

Det hjalp heller ikke at Wayne Rooney, til tross for at han så vidt fikk ristet av seg en kneskade, ikke viser noen tegn til å trappe ned storspillet som har preget sesongen hans hittil.

Rooney rundet 30 for sesongen med sine to scoringer i løpet av den timen han spilte, og sendte med litt påfyll fra lagkameratene enkelt Manchester United til kvartfinale i Champions League.

- Wayne Rooney er et eksepsjonelt talent, og uten tvil en av de beste, om ikke den beste i verden. Han, Messi og Ronaldo, de blir ikke bedre enn det, sier David Beckham på Viasat etter kampen.

NUMMER TO: Rooney slo lufta helt ut av Milan like etter pause.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
NUMMER TO: Rooney slo lufta helt ut av Milan like etter pause.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

Becks fikk stående applaus da han kom inn for Milan etter en drøy time, og jubelen ble ikke mindre da han trakk på seg det grønngule anti-Glazer-skjerfet, på en rørende kveld for eks-United-stjernen.

- Det er en skuffende kveld fordi vi tapte, men det er alltid spesielt å komme tilbake hit. Mottakelsen var utrolig, jeg må si takk. Dette er kanskje min beste kveld noensinne på den måten. Jeg vet ikke (om han hadde en tåre i øyekroken, journ.anm.), men det er godt å være tilbake, sier Beckham, som trolig er glad for at han står på samme side som Rooney når han eventuelt er med England i VM.

Umarkert Wayne
Etter det som skjedde på San Siro for to uker siden, skulle man tro at Milan-forsvaret var interessert i å hindre Wayne Rooney i å få noe som helst gratis inne i bortefeltet på Old Trafford i kveld.

Derfor er det fristende å trekke fram Alessandro Nestas skadefravær som en mulig forklaring på at Rooney fikk heade helt upresset da veteran Gary Neville traff med innlegget etter 13 minutter.

Daniele Bonera var langt fra der han skulle være da Uniteds ubestridte toppscorer steg til værs, og med tid og rom til å sikte visste Rooney at han skulle bli førstemålsscorer lenge før ballen passerte Christian Abbiati og fant nettet.

Verst tenkelig start for AC Milan.

Rooneys nummer 30
Men bortelaget kom seg sånn nesten på beina, og overtok initiativet utover i omgangen. Uten at det ga resultater mot Manchester Uniteds massive forsvarsmur.

Ronaldinho var blant Milans beste i den første kampen, og var også mannen bak deres største sjanse før pause.

Stillingen var fortsatt 0-0 da Nani stusset Andrea Pirlos innsvinger bakover i eget felt, men Ronaldinhos heading gikk akkurat de tellende centimetrene for langt til siden, og utenfor mål.

Clarence Seedorf kom inn for Milan til andre omgang, men etter bare to minutter ble oppgaven han skulle bidra til å løse, så mye verre.

Nani slo en fantastisk utsidepasning inn bak Milan-forsvaret, hvem andre enn Wayne Rooney var på løp, og spissen bare skru-stoppet ballbanen såpass med en berøring, at den skiftet retning forbi Abbiati og inn i nettet.

Wayne Rooneys 30. scoring for sesongen var utsøkt og enkel på samme tid.

Park fikset tre

FJERNET ALL TVIL: Ji-Sung Park satte nummer tre forbi Christian Abbiati kort etter Rooneys andre.Foto: SCANPIX/AP/PA/Martin Rickett
FJERNET ALL TVIL: Ji-Sung Park satte nummer tre forbi Christian Abbiati kort etter Rooneys andre.Foto: SCANPIX/AP/PA/Martin Rickett Vis mer

Utgangspunktet for omgangen endret seg riktignok ikke så mye for Milan, de trengte fortsatt tre scoringer for å holde håpet levende.

Håpet forsvant med den første timen.

Milan-forsvaret var tydelig merket av savnet av Alessandro Nesta og Luca Antonini, og før 3-0 hang de ikke med i det hele tatt.

Paul Scholes la an til skudd, valgte stikkeren til umarkerte Ji-Sung Park, og med Abbiati som eneste hinder satte sørkoreaneren ballen sikkert i motsatt hjørne.

Der og da var det slutt.

Rørt Beckham
David Beckham så nesten rørt ut da han fikk stående applaus av hjemmefansen på vei inn 25 minutter før slutt, men kanskje var det også iblandet litt skuffelse over at kampen allerede var avgjort da han fikk sjansen.

SÅKALT POPULÆRT: David Beckham trakk på seg det grønne og gule skjerfet som markerer protesten mot Manchester Uniteds amerikanske eiere. Banneret «Welcome back Green and Golden Balls» møtte Beckham på Old Trafford.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
SÅKALT POPULÆRT: David Beckham trakk på seg det grønne og gule skjerfet som markerer protesten mot Manchester Uniteds amerikanske eiere. Banneret «Welcome back Green and Golden Balls» møtte Beckham på Old Trafford.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

- Da jeg kom inn var kampen over, da de fikk det andre målet var det slutt. Man vil alltid spille, men vi er et lag, og vinner sammen og taper sammen, sier Beckham.

Darren Fletcher satte den fjerde spikeren i kista da han headet Rafaels innlegg i mål noen få minutter før slutt.

Og da blir Beckhams svært gode volley-forsøk rett på Edwin van der Sar det siste vi nevner fra oppgjøret, Manchester United til kvartfinale etter nok en knallsterk kamp fra et engelsk lag i Champions League.

- Vi var heldige med et tidlig mål i andre omgang. Da var alt avgjort, og etter det spilte vi veldig, veldig bra. Når vi spiller med slikt tempo er vi vanskelige å møte, sier manager Alex Ferguson.

STÅENDE APPLAUS: David Beckham var rørt over mottakelsen han fikk på Old Trafford.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
STÅENDE APPLAUS: David Beckham var rørt over mottakelsen han fikk på Old Trafford.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!