Rooney saksøker Storbritannias største avis

Gjorde spissen flau og opprørt under VM.

PLANLA IKKE TIDLIG VM-RETUR: Wayne Rooney vil ikke ha det på seg at han regnet med England-nederlag mot Tyskland. Foto: EPA/PETER STEFFEN
PLANLA IKKE TIDLIG VM-RETUR: Wayne Rooney vil ikke ha det på seg at han regnet med England-nederlag mot Tyskland. Foto: EPA/PETER STEFFENVis mer

|||(Dagbladet): Wayne Rooney hadde ikke et godt VM-sluttspill, ifølge «Capello Index» var han verre enn utskjelte Emile Heskey.

Inntrykket hjemme i England ble kanskje ikke noe bedre av at The Sun - Storbritannias største avis - før og etter VM hevdet at Manchester United-spissen satt og la private ferieplaner i Sør-Afrika.

Avisa skrev blant annet at Rooney booket en reise til Barabados, på et tidspunkt som antydet at 24-åringen trodde England ville tape mot Tyskland i åttedelsfinalen. Det siste viste seg å være korrekt.

Rooney har nå varslet et søksmål mot The Suns eierselskap News Group Newspapers, for blant annet æreskrenkelser, skriver fagbladet PressGazette.

Flau, urolig og opprørt Årsaken er to artikler, publisert i juni og juli, som begge tilsynelatende slo fast at spissen booket reiser med utgangspunkt i en tidlig VM-exit for England.

Rooney avviser på det sterkeste at The Sun-sakene stemmer, han gjorde ingen flybestillinger to dager før kampen mot tyskerne. Det skal i stedet ha skjedd to dager etter 1-4-tapet.

Opplysningene kommer fra søksmålet som er levert til retten fra advokatfirmaet Schillings - som spesialiserer seg på denne type saker. I rettspapirene forteller Rooney også at hans PR-agent Ian Monk benektet påstandene overfor to The Sun-ansatte, før de havnet på trykk.

Rooney mener The Sun ikke bare har ærekrenket ham, avisa har også pådratt ham skader både personlig og profesjonelt. I skrivet til retten mener United-angriperen at sakene i tillegg gjorde ham flau, urolig og opprørt.

Ønsket ikke Kai-bilder England-spissen er av den oppfatning at sakene gir inntrykk av at han ikke bryr seg om landslaget, og mangler profesjonalitet med de tre løvene på brystet.

Spissen vil nå hindre at avisa gjentar opplysningene. Han klager samtidig på at The Sun publiserte bilder av hans sønn Kai på åtte måneder, når de godt visste at det var mot han og kona Coleens ønsker.

PS! Rooney hadde ikke bare trøbbel på banen i Sør-Afrika, han scoret ingen mål. Etter 0-0-kampen mot Algerie skjelte han ut tilreisende England-fans på direktesendt TV. Han måtte dagen etterpå beklage opptrinnet.

FEIL: Denne saken på The Sun er én av to Rooney klager på. Faksimile: The Sun
FEIL: Denne saken på The Sun er én av to Rooney klager på. Faksimile: The Sun Vis mer