POENGKONGE: Pascal Gross leverer målpoeng på bestilling. Foto: NTB Scanpix
POENGKONGE: Pascal Gross leverer målpoeng på bestilling. Foto: NTB ScanpixVis mer

Premier League: Brighton - Everton

Rooney scoret, mens Gross forbauser med utrolig statistikk

Brighton har jublet for seks mål denne sesongen. Pascal Gross har scoret eller servert alle utenom ett.

Brighton - Everton 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Det så ut til å ende 0-0 i en kjedelig forestilling mellom Brighton og Everton i en kamp hvor playmakerne Pascal Gross for hjemmelaget og Gylfi Sigurdsson for gjestene slet med å skape magi innledningsvis.

I 2. omgang våknet imidlertid tyskeren Gross og sto bak det meste Brighton skapte da vertene presset på for scoring.

Sju minutter før full tid noterte playmakeren seg for nok et målpoeng da han serverte kantspiller Anthony Knockaert, som satte inn 1-0 til gjestene.

- Det var fortjent på det tidspunktet, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Utrolig statistikk

Gross har vært involvert hele fem av Brightons seks mål denne sesongen - altså 83 prosent at lagets scoringer - noe som er helt sensasjonelle tall.

REDDET ETT POENG: Wayne Rooney utliknet på overtid. Foto: NTB Scanpix
REDDET ETT POENG: Wayne Rooney utliknet på overtid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det bringer tyskeren opp i like mange målpoeng som Harry Kane, Kevin De Bruyne og Henrikh Mkhitaryan denne sesongen.

Forrige sesong var han den som skapte flest sjanser i hele Bundesliga for lille Ingolstadt, hvor han var lagkamerat med Ørjan Håskjold Nyland.

- Sannsynligheten er liten for at greier å fortsette den produksjonen, fordi i så fall ender han opp i Barcelona til slutt, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Rooney viste klasse

En som en gang ble koblet til klubber av Barcelonas kaliber var Wayne Rooney i storhetstida. Da Everton fikk straffe på overtid, viste veteranen gammel klasse da han iskaldt utliknet til 1-1 fra ellevemetersmerket.

Manchester United-legenden scoret i sine to første kamper i Everton-comebacket, og etter en periodes måltørke scoret han i dag sesongens tredje mål.

Brighton innehar 14.-plassen i Premier League med åtte poeng, mens Everton fortsatt sliter i bunnen etter marerittstarten på sin 16. plass. Crystal Palace er fortsatt tabelljumbo, til tross for seieren over Chelsea i går.