Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooney senket Newcastle

Scoret to og gjorde forarbeidet til straffesituasjon.

Dagbladet.no fulgte kampene

Manchester United fikk en drømmeåpning på St. James' Park i ettermiddag. Allerede etter åtte minutter tok rødtrøyene ledelsen.

Wayne Rooney ble vakkert spilt fram av Gary Neville, og satt ballen minst like vakkert bak Shay Given. En praktscoring av unggutten.

United hadde nærmest kniven på strupen før kampen. Klubben hadde bare vunnet én av de fem siste seriekampene. For å i det hele tatt se ryggen til Arsenal og Chelsea var de nødt til å vinne i dag.

Alan Shearer ville det derimot annerledes. Han kom seg fri inne i 16-meteren etter 71 minutter, og satte ballen enkelt forbi Carroll. Da kokte det på St. James' Park - med det varte ikke lenge.

Bare to minutter seinere fikk Scholes ballen av Rooney, og Scholes ble lagt i bakken inne i boksen. Klar straffe.

Ruud Van Nistelrooy satte den knallhardt til side for Given som gikk i feil retning.

Etter dette maktet ikke Newcastle å komme tilbake. Manchester United trillet ball, og hadde full kontroll.

image: Rooney senket Newcastle

Men:

På overtid scoret Newcastle etter at ballen datt ned i feltet etter et innlegg. Dommeren annulerte imidlertid målet for holding, noe som så ut til å være en riktig avgjørelse.

Og i stedet for 2-2 ble det 1-3. Van Nistelrooy skøyt, men Bramble reddet på streken. Wayne Rooney var fortsatt våken og satte returen enkelt i det åpne målet.

Den særdeles viktige seieren førte ikke United mer enn én plass opp på tabellen, men Arsenal og Chelsea fikk i hvert fall ikke muligheten til å stikke enda lenger fra i teten.

Ronny Johnsen spilte hele kampen for Newcastle, som tapte sin tredje kamp på rad. Han pådro seg et gult kort etter protester da United fikk straffe.

Tapte for gamleklubben

Denne uka ble den tidligere England- og Manchester United-kjempen Bryan Robson ansatt som manager, og kampen mot gamleklubben Middlesbrough var hans første.

Robson var manager i Boro i sju år, før han måtte gå i 2001. I fjor ledet han Bradford. 47-åringen er imidlertid ikke helt ny i West Brom. Han startet karrieren sin i klubben, og spilte 198 seriekamper for dem.

West Bromwich ligger tredje sist på tabellen, og trengte sårt poeng. Middlesbrough ble imidlertid for sterke og vant 2-1.

Boro tok ledelsen ved et selvmål at Darren Purse, men det tok bare fem minutter før hjemmelaget utliknet ved Robert Earnshaw. Førsteomgang var spekket av sjanser, og begge lagene burde scoret flere mål.

Etter pause var det tammere, men etter seks minutter scoret Boudewijn Zenden det som ble vinnermålet. En vakker stuss som gikk over keeper Hoult.

På overtid hadde Kanu en kjempesjanse til å skaffe West Brom et poeng, men han klarte kunststykket å bomme på åpent mål fra en halv meter.

Han glemmer nok ikke den med det første. Etter dagens seier klatret Boro opp på fjerdeplass på tabellen.

PRAKTSCORING: Wayne Rooney (i midten) gratuleres av Gary Neville og Rio Ferdinand.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media