Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooney-show da Manchester United pulveriserte Leverkusen

Nest sist på fire scoringer.

• Leverkusen-Manchester United 0-5 (0-2)

(Dagbladet): Det var et skadepreget mannskap David Moyes tok med seg til Tyskland for å møte Leverkusen i kveld. Både Nemanja Vidic, Michael Carrick og Robin van Persie måtte melde forfall - ingen ønskesituasjon forut for en så viktig kamp.

For viktig var den. Med seier kunne de regjerende Premier League-mesterne sikre avansement, men med tap ville alt forsatt være åpent i gruppe A. Det trengte Moyes aldri å bekymre seg for.

Antonio Valencia sendte de rødkledde i ledelsen etter 25 minutter, før Emir Spahic stusset ballen i eget mål like etterpå. I den andre omgangen la Jonny Evans på til tre, før Chris Smalling pirket inn nummer fire drøye ti minutter før full tid. Helt til slutt satte Nani punktum da han rundet målvakten mot slutten av ordinær tid.

Arkitekten Men det var Wayne Rooney som var arkitekten i kveld. Engelskmannen var nest sist på fire scoringer, og herjet tidvis med det tyske forsvaret. Moyes var full av lovord om stjernespissen etter kampen.

- Wayne Rooney var den største signeringen for oss i sommer. Ikke Moyes eller noe annet. Han har gjenskapt seg selv, den gamle Rooney. Aggressiv og kraftfull, sier Moyes til BBC.

Dermed er Manchester United videre fra gruppe A, mens Leverkusen er forbigått av Sjakhtar Donetsk som feide over Rayo Vallecano. Lagets finske manager Sami Hyypiä var naturlig nok nedbrutt etter tapet.

- Vi startet OK. Fram til det andre målet var vi med i kampen, men så mistet vi troen, sier Leverkusen-trener Sami Hyypiä til Viasat.

To kjappe De første 20 minuttene var nærmest et langt gjesp på BayArena, men så åpnet det seg plutselig opp. Førs var vertene nære på å komme helt igjennom, før Manchester United slo kontra.

Det endte med at Wayne Rooney fant Valencia på lengste stolpe, og lynvingen satte sikkert ballen i mål fra kloss hold via stolpen.

Og før halvtimen var spilt lå også nummer to i nettet, denne gang med god hjelp av Spahic. Rooney slo inn et frispark fra venstre-kanten, og selv om Chris Smalling gikk opp i duellen var det den uheldige Leverkusen-spilleren som stusset ballen i eget mål.

Etter det andre målet roet kampen seg betraktelig ned igjen, og Moyes' gutter kunne gå i garderoben med en trygg ledelse.

Rooney-show Etter hvilen la gjestene seg lavere i banen, og Leverkusen overtok stadig mer av banespillet. Likevel skapte ikke tyskerne de helt store målsjansene tross mange hjørnespark det første kvarteret.

United var på sin side mer effektive. Klokka viste 66 minutter da Ryan Giggs svingte inn et hjørnespark fra høyre. I feltet ble det mye fram og tilbake, men til slutt var det Evans som var på rett sted til rett tid og fikk pirket ballen over linja.

Og som om ikke listen over usannsynlige målscorere var lang nok, så var det Smalling sin tur. Igjen var det Rooney, som med nok en målgivende, chippet backen igjennom på blankt mål. Med det hadde gjestenes nummer ti vært nest sist på samtlige scoringer.

Ydmykelsen var likevel ikke helt komplett for hjemmelaget før Nani hadde rukket å sette inn nummer fem like før slutt.

Flere mål ble det ikke på BayArena, og med det kunne de røde djevlene puste lettet ut for avansement. Leverkusen på sin side har mistet initiativet i kampen om andreplassen i gruppa, og mål håpe på hjelp fra nettopp United da de møter Sjakhtar på Old Trafford i siste kamp.