- Rooney sier han ønsker seg vekk

Ferguson bekrefter på pressekonferanse i dag.

||| (Dagbladet): Det store spenningsmomentet foran sir Alex Fergusons pressekonferanse i ettermiddag var om han ville svare på spørsmål om Wayne Rooney ønsker seg vekk fra Manchester United.

Den mektige skotten holdt pressen på pinebenken innledningsvis, gjennom å snakke høflig om morgendagens motstander Bursaspor og de unødvendige poengtapene i serien, men varslet at han aktet å bringe opp temaet mot slutten av seansen.

Og da tiden var inne bekreftet han det pressen har rapportert om de siste par dagene: Rooney ønsker et klubbskifte:

- Jeg har snakket med Wayne, og han sier at han vil vekk, sier Ferguson, som var tydelig beveget mens han snakket om mannen han nærmest har fungert som en reservepappa for de siste seks årene.

United-manageren forteller at han har bedt Rooney være profesjonell, og respektere kontrakten med United, som ikke utløper før om 18 måneder.

- Vi vil holde døren åpen for ham, rett og slett fordi han er en så god spiller. Vi har ikke gjort noe annet enn å hjelpe ham siden han kom til klubben, så dette er en mysterium for oss. Vi har hjulpet ham også med privatlivet og andre saker.

- Vi gjør dette med alle spillerne våre. Vi tar vare på dem. Det skaper en lojalitet, som er en av styrkene ved laget vårt.

Ferguson sier videre at direktør David Gill har gitt Rooney et «enormt tilbud», som fortsatt står ved lag.

Men ingenting tyder på at spissen, som har vært i United i seks år og ble klubbens toppscorer forrige sesong med 34 mål i alle turneringer, vil slå til på det tilbudet.

- Dette er en av de mest suksessrike klubbene i verden. Vi forstår det ikke. Vi kan spekulere, men det hjelper ikke. Spilleren er bestemt på at han ønsker seg bort, sier Ferguson.

United-manageren smilte for øvrig bredt da han opplyste forsamlingen om at Rooney står over morgendagens kamp mot Bursaspor med en ankelskade. Det var nettopp ankelskaden som var starten på mediastormen, da 24-åringen dementerte at han var skadet slik manageren hevdet etter landskampen mot Montenegro.

Ferguson opprettholder at Rooney var skadd, og forstår ikke helt hvorfor Rooney sa noe annet.

- Jeg har ikke kranglet med Wayne Rooney på noe tidspunkt. Vi sparte ham mot Sunderland for å gi ham ti dagers pause for å få ham klar for England.

Rooney spilte kampen landskampen, men etterpå fortalte han altså media at han ikke hadde vært skadd.

- Jeg ble skuffet, for vi visste ganske godt at han hadde vært skadd. Han var til en undersøkelse som viste en ankelskade, ikke alvorlig, men en liten skade.

Ferguson har tungt for å svelge at Rooney har gitt beskjed om at hans dager på Old Trafford går mot slutten. Ferguson sier han fikk nyheten allerede i sesongoppkjøringen.

- Det var fryktelig skuffende at han ønsket å dra. Vi kunne bare ikke forstå det.

Uttalelsene fra Ferguson betyr at United trolig vil ha fortgang i prosessen med å selge Rooney, sannsynligvis allerede når overgangsvinduet åpner i januar.

Manchester City er den største favoritten blant bookmakerne til å sikre seg den misfornøyde spissen, og en rekke engelske aviser skrev i dag at 24-åringen selv er åpen for å en overgang til byrivalen.

Dagbladet utvider saken.

(Kilder: Sky News, The Guardian)