I ØYEBLIKKETS HETE: Wayne Rooney angrer på reaksjonen mot engelske supporteres buing etter kampen i går.Foto: SCANPIX/REUTERS/Oleg Popov
I ØYEBLIKKETS HETE: Wayne Rooney angrer på reaksjonen mot engelske supporteres buing etter kampen i går.Foto: SCANPIX/REUTERS/Oleg PopovVis mer

Rooney sier unnskyld til supporterne

- Jeg sa ting i frustrasjon.

||| (Dagbladet): Wayne Rooney har kommet med en offentlig beklagelse etter at han skjelte ut de engelske supporterne etter 0-0-kampen mot Algerie i går kveld.

Mektig irritert over at laget ble buet av banen stirret Rooney rett inn i et kamera, og utbrøt:

- Det er alltid kjekt å høre dine egne supportere bue på deg! Det er hva jeg kaller lojale supportere.

Nå angrer spissen.

- Jeg er like lidenskapelig opptatt av England som alle andre. I går ser jeg i ettertid at jeg sa ting i øyeblikkets hete som skyldtes  frustrasjon over både det vi presterte og resultatet, sier Rooney, i en pressemelding på det engelske fotballforbundets hjemmesider.

- Det viktigste nå er at vi samler oss, er positive, og jobber mot å vinne kampen på onsdag. For å klare dette trenger vi fansens støtte mer enn noensinne. For min egen del, beklager jeg dersom noen ble støtt av mine handlinger etter kampen, sier han.

Aftonbladets fotograf oppfattet for øvrig at Rooney også ropte «fuck off» til kaptein Steven Gerrard, da sistnevnte forsøkte å roe ned lagkameraten.

Slaktes
England har fått hard medfart i engelsk presse i dag, og har en stor jobb å gjøre foran den avgjørende gruppespillkampen mot Slovenia.

«What a load of Roobish! Fans' fury at abject 0-0 draw» står det på forsida til Daily Mirror, som følger opp med «Cape Clowns» på nettutgaven.

- England-supporterne gjorde det klart hva de mente, og bu-ropene overdøvet til og med en stund vuvuzelaene på Green Point Stadium. Det var første gang for Capello, men viser at fansen begynner å bli bekymret for dette lagets muligheter til å komme seg videre i mesterskapet, skriver avisa.

«Aldri har så få gitt så lite til så mange på VMs slagmark» skriver The Sun, og beklager omskrivingen overfor Sir Winston Churchill.

Barry forstår
Gareth Barry forstår også supporternes reaksjoner i går kveld.

- Supporterne har kommet langt, og fortjener en bedre prestasjon. De vil se oss score og vinne kamper, sier Barry.

- De ønsker å se oss score og vinne kamper. Vi var under pari, litt tamme, og da er det det du får - buing. Vi angrep ikke med nok vilje og tro, sier midbanemannen, som selv sto bak et par uforståelige pasningsfeil i går kveld.