Rooney signerte

Wayne Rooney signerte en seksårskontrakt med Manchester United. 18-åringen koster trolig storklubben 335 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Manchester United er glad for å annonsere at vi er blitt enig med Everton om en overgang for Wayne Rooney. Han har signert en seksårskontrakt som binder ham til klubben fram til 30. juni 2010, skrev United på sin hjemmeside i kveld.

Everton får i første omgang 250 millioner kroner for Wayne Rooney. Halvparten av pengene betales nå, mens resten betales 1. august 2005. I tillegg kan Everton vente seg mer penger i løpet av de neste fem årene.

I beste fall dreier dette seg om drøye 85 millioner kroner, avhengig av Uniteds resultater, Rooneys kontraktsituasjon og om han deltar på landslaget.

- Det var en tøff avgjørelse å forlate Everton, klubben jeg har støttet og spilt for hele livet. Men jeg er spent på å bli en del av en stor klubb som Manchester United, sa Wayne Rooney da overgangen var et faktum i kveld.

Drapstruet

Rooney opplevde enorm suksess for England under EM i sommer, og sørget med det for å gjøre seg ekstremt attraktiv på overgangsmarkedet.

Newcastle har tidligere lagt inn bud på ham, men Everton var ikke fornøyd med summen. Alex Ferguson og Manchester United hadde tydeligvis nok penger, og nå må Everton-fansen tåle å miste den største favoritten av alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer