Rooney signerte

Wayne Rooney signerte en seksårskontrakt med Manchester United. 18-åringen koster trolig storklubben 335 millioner kroner.

- Manchester United er glad for å annonsere at vi er blitt enig med Everton om en overgang for Wayne Rooney. Han har signert en seksårskontrakt som binder ham til klubben fram til 30. juni 2010, skrev United på sin hjemmeside i kveld.

Everton får i første omgang 250 millioner kroner for Wayne Rooney. Halvparten av pengene betales nå, mens resten betales 1. august 2005. I tillegg kan Everton vente seg mer penger i løpet av de neste fem årene.

I beste fall dreier dette seg om drøye 85 millioner kroner, avhengig av Uniteds resultater, Rooneys kontraktsituasjon og om han deltar på landslaget.

- Det var en tøff avgjørelse å forlate Everton, klubben jeg har støttet og spilt for hele livet. Men jeg er spent på å bli en del av en stor klubb som Manchester United, sa Wayne Rooney da overgangen var et faktum i kveld.

Drapstruet

Rooney opplevde enorm suksess for England under EM i sommer, og sørget med det for å gjøre seg ekstremt attraktiv på overgangsmarkedet.

Newcastle har tidligere lagt inn bud på ham, men Everton var ikke fornøyd med summen. Alex Ferguson og Manchester United hadde tydeligvis nok penger, og nå må Everton-fansen tåle å miste den største favoritten av alle.

Det har ikke skjedd helt uten dramatikk. Rooney har de siste dagene mottatt drapstrusler, og han ble også hengt ut av enkelte tilhengere da Everton møtte West Bromwich i helgen. Selv er han bare glad den nye avtalen er i boks.

- Jeg føler at dette bare kan bedre karrieren min. Jeg får spille med svært gode spillere i store turneringer som mesterligaen. Jeg klarer knapt å vente på å møte mine nye lagkamerater, sa Rooney.

Fantastisk tilvekst

Manchester United-manager Alex Ferguson er naturligvis også meget godt fornøyd med å få Rooney til Old Trafford. Etter en skuffende sesongstart kan Rooney være det som skal til for å få United på vinnersporet igjen.

- Jeg mener vi har fått den beste unge spilleren dette landet har sett på 30 år. Alle er glade for denne overgangen. Jeg er veldig spent, sa Ferguson i dag.

David Gill, som er klubbdirektør i Manchester United, var også en blid mann.

- Han vil bli en fantastisk tilvekst for Manchester United og har utvilsomt en stor framtid foran seg, sa han.

Rooney, som blir 19 år 24. oktober, sliter for tiden med en skade han pådro seg under EM, men det ventes at han blir spilleklar snart.

(NTB)

Wayne Rooney ankom Manchester Uniteds treningsfelt i formiddag. Utpå kvelden signerte 18-åringen en seksårskontrakt.
Manchester United-supportere har allerede skaffet seg en drakt med Rooneys navn.