Rooney skadet ankelen - ute i fire uker

Rekker Liverpool-kampen.

(Dagbladet.no): Manchester Uniteds Wayne Rooney er i kanonform og står med ni mål på de siste ni kampene for klubb- og landslag. Men rødtrøyene må klare seg uten sitt vidunderbarn i opptil fire uker, etter at han skadet ankelen på trening i dag.

Skuffet McClaren

Gledelig nok for United er Rooney - som i dag ble tildelt prisen som månedens spiller for oktober i Premier League - tilbake igjen når laget møter Liverpool på Anfield 16. desember. Dessto verre er det for England, som mister sitt farligste angrepsvåpen til den helt avgjørende EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia 21. november.- Det er veldig skuffende. Med den formen han er i, og innsatsen han har gjort for landslaget i de siste to kampene, var dette et stort slag, sier England-trener Steve McClaren til britiske medier.

- Men vi får bare gjøre det beste ut av det. Noen andre får nå muligheten til å vise seg fram, fortsetter 46-åringen.

Peter Crouch er trolig mannen som vil få sjansen på topp ved siden av Michael Owen når «Three Lions» gjester Kroatia på Wembley.

Saha erstatter

Selv om savnet trolig er størst hos England, vil nok fraværet være merkbart hos arbeidsgiver United og. Den regjerende seriemesteren møter formlaget Blackburn (fem strake uten tap) på Old Trafford søndag.

Der vil trolig Louis Saha få sjansen. Franskmannen har fått ødelagt store deler av sesonginnledningen på grunn av skade, men spilte drøyt 20 minutter mot Dynamo Kiev onsdag, og viste til tider hva han kunne.

SAVNET: Wayne Rooney har scoret sju ganger for United etter skadecomebacket, og vil bli merkbart savnet både på klubb- og landslag. Foto: SIMON DAWSON / AP / SCANPIX
SAVNET: Wayne Rooney har scoret sju ganger for United etter skadecomebacket, og vil bli merkbart savnet både på klubb- og landslag. Foto: SIMON DAWSON / AP / SCANPIX Vis mer

Dette var heller ikke første gang Rooney skadet seg denne sesongen. Allerede i første seriekamp mot Reading brakk han foten og var ute i to måneder.

De øvrige matchene United er ventet å måtte klare seg uten sin nummer 10 er mot Bolton, Sporting Lisboa, Fulham og Derby.

Vidic til 2012

Samtidig kan United glede seg over at stopperkjempen Nemanja Vidic tidligere i dag skrev under på en kontrakt som binder ham til klubben fram til 2012.

- Nemanja har gjort det glitrende her. Han har formet et unikt partnerskap med Rio Ferdinand, som hadde en stor del av æren for ligagullet sist sesong, sier United-boss Sir Alex Ferguson til klubbens egen hjemmeisde, ifølge BBC.

- Han er et populært medlem av stallen, og det er gode nyheter at han vil være en del av det i mange år til.

Den serbiske luftgiganten kom til United fra Spartak Moskva i januar 2006, og kostet i underkant av åtte millioner kroner.

Rooney skadet ankelen - ute i fire uker