UFORSTÅELIG: Wayne Rooney aner ikke hvorfor han sparket til Miodrag Dzudovic i kampen mot Montenegro. Sparket kan koste ham hele gruppespillet i EM-sluttspillet i Polen og Ukraina til sommeren.Foto: AP /Darko Bandic
UFORSTÅELIG: Wayne Rooney aner ikke hvorfor han sparket til Miodrag Dzudovic i kampen mot Montenegro. Sparket kan koste ham hele gruppespillet i EM-sluttspillet i Polen og Ukraina til sommeren.Foto: AP /Darko BandicVis mer

Rooney skjønner ikke hvorfor han sparket ned Dzudovic

Skjønner om han blir vraket til EM.

(Dagbladet): Sceneteppet gikk helt ned for Wayne Rooney da han sparket til montenegrinske Miodrag Dzudovic femten minutter før Englands EM-plass var sikret.

Resultatet ble tre kampers utestengelse, og i verste fall går hele EM dukken for Manchester Untied-spissen.

- Jeg skjønner om jeg ikke er i troppen fordi jeg i øyeblikket er utestengt i de tre første kampene. Da må han (Landslagssjef Fabio Capello, red.anm.) se på andre spillere, så enkelt er det, sier Wayne Rooney ifølge The Guardian.

Offeret støtter Rooney
Med «i øyeblikket» mener Rooney at det engelske fotballforbundet, FA, ennå ikke har avgjort om de skal anke utestengelsen, selv om alt tyder på at de kommer til å gjøre nettopp det.

Uansett har Capello fortalt Rooney at han tar ham med seg til EM, men det skader ikke Rooneys utestengelsessak at Dzudovic selv har skrevet brev til både FA og Uefa der han mener Rooneys straff er for tøff.

- Det er klart jeg ikke kan klage når det bare er min egen feil. Det er en ren bonus om utestengelsen blir kuttet ned med én kamp. Jeg må også takke den montenegrinske spilleren som har skrevet til FA og sagt at straffen er for hard. Han hadde ikke behøvd å gjøre det, sier Rooney.

Ingen forklaring
Og selve episoden, som inntraff dagen etter at faren og onkelen ble arrestert i en kampfiksingssak, har Rooney ingen forklaring på.

- Det var idiotisk. Jeg angret med en gang jeg gjorde det. For å være ærlig aner jeg ikke hvorfor jeg gjorde det, det er et av de øyeblikkene jeg alltid kommer til å angre på. Jeg ble ikke taklet i forkant, så det var ikke noe å hevne heller, sier Rooney til The Guardian.

- Jeg var ikke ute etter å ramme ham, det bare skjedde. Jeg kan ikke forklare det, men det er klart det er katastrofalt for meg.