Rooney slapp å vitne mot hore-bestemor

Avslørt som løgner i retten.

(Dagbladet.no): Wayne Rooneys var bare 18 år da han oppsøkte diverse bordeller i Liverpool, hvor han blant annet hygget seg med en bestemor kledd i en kattedrakt.

Uheldigvis for Rooney ble han filmet av overvåkingskameraer, og bildene fant selvsagt veien til de engelske tabloidene. Rooney innrømte hore-besøkene og betegnet det som en «fryktelig tabbe», men det var ikke bare han som ble eksponert med fullt navn og bilde.

I 2005 ble også bestemor til 16, Patricia Tierney (52), navngitt og avbildet i The Sun.

Tierney mente påstandene om at hun jobbet som hore og hadde hatt sex med Rooney var «fryktelige løgner», og hevdet at hun bare jobbet som resepsjonist ved ett av bordellene.

- Disse anklagene påvirket livene til min klient og hennes familie. The Sun ødela livet til en skyldløs kvinne i jakten på en totalt grunnløs historie. Hver gang saken blir nevnt bryter hun ut i tårer, uttalte hennes advokat David Kirwan.

Ble avslørt

Tierney gikk dermed til injuriesøksmål mot avisa, hvor hun krevde 750 000 pund (nesten 10 millioner kroner). Men Tierney ble fullstendig smadret da hun møtte The Sun i retten i dag.

Tabloidavisas advokat Anthony Hudson viste nemlig fram en vitneerklæring Tierney ga politiet i 2002. Der innrømmet hun at hun solgte sex fordi hun trengte pengene, men at hun holdt jobben hemmelig for familien. Foruten å jobbe som resepsjonist med husholdningsoppgaver, fortalte hun politiet at hun på enkelte dager jobbet som sexarbeider.

BLE IKKE INNKALT: Wayne Rooney hadde neppe gledet seg til en eventuell innkallelse hvor han måtte vitnet mot 52 år gamle Patricia Tierney, som ville vært snadder for den engelske tabloidpressen. I dag ble kvinnen Rooney kjøpte sex av som 18-åring avkledd i retten, hvor hun hadde saksøkt The Sun for nærmere 10 millioner kroner for injurier. Foto: EPA/AP
BLE IKKE INNKALT: Wayne Rooney hadde neppe gledet seg til en eventuell innkallelse hvor han måtte vitnet mot 52 år gamle Patricia Tierney, som ville vært snadder for den engelske tabloidpressen. I dag ble kvinnen Rooney kjøpte sex av som 18-åring avkledd i retten, hvor hun hadde saksøkt The Sun for nærmere 10 millioner kroner for injurier. Foto: EPA/AP Vis mer

Dette brukte selvsagt The Suns advokat for hva det var verdt.

- Mrs. Tierney har med vitende og vilje deltatt i bedragerske handlinger, og åpenbart vært involvert i et et forsøk på å villede retten, fastslo han ifølge The Guardian.

Advokatene trakk seg

Tierneys advokater trakk seg ifølge avisa allerede på fredag, etter at de ble gjort kjent med vitnemålet hun ga politiet i 2002, og rådet henne til å trekke saken.

Dermed måtte hun representere seg selv i retten, hvor det endte med en ny ydmykelse for den 52 år gamle bestemoren da dommeren avviste saken.

Trolig til lettelse for United-spiss Rooney, som hadde blitt underrettet om at han kunne bli innkalt som vitne.

<B>GLISTE BREDT:</B> The Sun-redaktør Graham Dudham og journalist Julie Moult smilte bredt på vei inn til retten, i visshet om at hadde sterke kort på hånden.