BRYR SEG IKKE: Wayne Rooney har gjort det klart at han ikke bryr seg om hva Paul Scholes eller media mener om hans framtidige rolle på landslaget. Han forholder seg til Roy Hodgson og trenerteamet. Her sammen med landslagsmanageren etter kampen mot Equador. Foto: AFP PHOTO MLADEN ANTONOV / NTB SCANPIX
BRYR SEG IKKE: Wayne Rooney har gjort det klart at han ikke bryr seg om hva Paul Scholes eller media mener om hans framtidige rolle på landslaget. Han forholder seg til Roy Hodgson og trenerteamet. Her sammen med landslagsmanageren etter kampen mot Equador. Foto: AFP PHOTO MLADEN ANTONOV / NTB SCANPIXVis mer

Rooney slår tilbake mot Scholes etter kritikken

- Han har vært borte lenge.

(Dagbladet): Med mindre enn en uke igjen til fotball-VM braker løs i Brasil, er engelskmennene tradisjonen tro godt på vei mot en kollektiv og landsdekkende fotballfeber.

Mannen England fester mesteparten av sin lit til er Wayne Rooney, men Manchester United-spilleren har måttet tåle kritikk fra flere kanter for sin innsats i de siste kampene.

Også fra uventet hold.

- Kan ha nådd toppen Rooneys tidligere lagkamerat Paul Scholes gikk nemlig for et par uker siden hardt ut mot sin tidligere lagkamerat, og sa at det godt kan hende verden har sett det beste 28-åringen hadde å by på.

- Wayne kan ha nådd toppen mye yngre enn fotballspillere flest. Du når vanligvis ditt toppnivå når du er 28 eller 29. Med Wayne kan det ha vært da han scoret 27 ligamål i 20011/2012, da han var 26.

Den tidligere United-spilleren mistenker ikke bare at Rooney var aller best for to år siden, han frykter spissens kropp er sterkt preget av 12 års spill på øverste nivå.

- Han har spilt i EM, to VM, Premier League, Champions League hvert eneste år. Det kan tenkes at han er slitt ut, blogget Scholes.

Men nå har Rooney tatt til motmæle.

- Jeg er ikke interessert Etter å ha blitt konfrontert med uttalelsene fra Scholes om at han er over toppen, var Rooney klar på at han ikke bryr seg om hva mannen med 718 klubbkamper for Manchester United og 66 opptredener med de tre løvene på brystet har å komme med.

- Scholes har vært en lagkamerat, men han har vært borte fra førstelaget lenge. Jeg har sett at mange av dere (i media) sier at han har trent meg og vært en del av laget, men det har han ikke. Jeg er ikke interessert, sier Rooney ifølge The Mirror.

- Jeg er interessert i hva Roy Hodgson og trenerteamet her har å si. Folk har sine meninger, men jeg er ikke enig med dem.

Rooney var tilbake i scoringsprotokollen mot Ecuador på onsdag kveld - denne gangen spilte han på venstrekanten og viste at det også er en rolle han kan fylle i Brasil.

- Jeg kan spille i forskjellige posisjoner, jeg har jeg bevist opp igjennom årene. Det er opp til manageren. Det handler ikke om meg, det handler om laget. Om manageren vil spille meg på topp, bak spissen, på høyre- eller venstrekanten - jeg spiller hvor som helst, sier Rooney.

England har en oppkjøringskamp igjen mot Honduras på lørdag, før alvoret begynner mot Italia lørdag den 14. juli.

OVER THE TOP: Paul Scholes tror vi kan ha sett det beste av Wayne Rooney. Det er ikke noe Manchester United-spissen velger å forholde seg til. Foto: AP Photo/Jon Super
OVER THE TOP: Paul Scholes tror vi kan ha sett det beste av Wayne Rooney. Det er ikke noe Manchester United-spissen velger å forholde seg til. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer