UNNGIKK GIGANTBOT: Wayne Rooney må betale 850 000 kroner i erstatning til sitt tidligere agentfirma. Det er langt unna de 40 millionene han ble avkrevd. Foto:    AFP PHOTO/PAUL ELLIS
UNNGIKK GIGANTBOT: Wayne Rooney må betale 850 000 kroner i erstatning til sitt tidligere agentfirma. Det er langt unna de 40 millionene han ble avkrevd. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

Rooney slipper å betale 40 mill. kroner til agentfirma

- Et forsøk på å utnytte meg, sier United-spissen.

||| Wayne Rooney kom seirende ut av rettssaken mot hans tidligere agentfirma som krevde ham for drøyt 40 millioner kroner.

Selskapet Proactive krevde Manchester United-spissen for den voldsomme summen etter at Rooney sluttet å betale penger til det da gründer Paul Stretford forlot selskapet i 2008 og tok fotballspilleren med seg.

Dommer i saken, Brendan Hegarty, slo fast at kontrakten Rooney signerte med Proactive (8 år) i 2002, var seks år lengre enn det Det engelske fotballforbundet anbefaler.

Rooney ble dømt til å betale 850.000 kroner i erstatning til selskapet som han hevder forsøkte å lure ham.

- Disse summerne er en vits og et forsøk på å utnytte meg. Jeg er veldig glad for at vi vant denne rettssaken, sa United-spissen som for tiden er på ferie på Barbados.

(NTB)