VANT FRAM: Agentselskapet Proactive ville ha 39 millioner kroner fra Wayne Rooney etter at partene skilte lag, men stjernespissen slipper unna med å betale 45.000 kroner.
Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
VANT FRAM: Agentselskapet Proactive ville ha 39 millioner kroner fra Wayne Rooney etter at partene skilte lag, men stjernespissen slipper unna med å betale 45.000 kroner. Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLISVis mer

Rooney slipper krav på 39 millioner - betaler 45 000

Vant saken mot sine tidligere agenter.

Agentselskapet Proactive ville ha 39 millioner kroner fra Wayne Rooney etter at partene skilte lag, men stjernespissen slipper unna med å betale 45.000 kroner.

Proactive gikk til søksmål mot Rooney og hans kone Coleen fordi de mente at de hadde krav på provisjonspenger i forbindelse med bilderettigheter. Selskapet hevdet at en naturlig sum var 4,3 millioner pund (39 millioner kroner).

Saken kom opp for retten i London, og torsdag falt dommen. Der het det at avtalen agentselskapet hevdet å ha med Rooney ikke var gyldig, og Manchester United-angriperen slapp unna en multimillionregning.

- Jeg er glad. Jeg ble lamslått da Proactive kom med det beløpet de gjorde. Coleen og jeg har aldri hatt problemer med å betale riktig provisjon til folkene som har krav på det, men Proactives krav var en spøk, sa Rooney etter rettsmøtet.

Dommerne holdt med Proactive på ett punkt i saken, mens Rooney fikk medhold på de øvrige punktene.

Saken har fra før vært oppe for høring i Manchester, og da ble det bestemt at Rooney skulle betale 45.000 kroner, mens hans kone måtte betale 810.000 kroner til Proactive. I dommen fra London het det at Rooney ikke trenger å betale mer enn de 45.000 kronene, men kona må betale mer enn summen hun ble idømt i den første høringen. Foreløpig er ikke denne summen fastsatt.

(NTB)