- Rooney som statsminister!

Skal stoppe global terrorisme og sørge for bedre skolemat.

(Dagbladet.no): Det er valgtid i Storbritannia, og som i Norge har ikke barn stemmerett når det britiske folk går til stemmeurnene 5. mai.

Det bør man kanskje være glad for.

Rooney eller Potter

Når Wayne Rooney en gang i framtiden legger fotballskoene på hylla, kan han ha en alternativ karriere i politikken.

Det mener i hvert fall 15 prosent av de barna, som helst vil ha fotballstjernen som ny statsminister ved neste valg. Hvis ikke Rooney er tilgjengelig ønsker de seg Harry Potter eller tidligere Busted-sanger Charlie Simpson.

Barna mener til og med at en passende oppgave for den nye statsministeren er å få nylig oppløste Busted til å spille sammen igjen, ifølge en ny undersøkelse fra Cartoon Network. De spurte var mellom 9 og 13 år.

Sittende statsminister Tony Blair fikk for øvrig åtte prosent av stemmene, det samme som popstjernen Danny Jones fra McFly.

Bare 68 prosent av de spurte visste for øvrig hvem Blair var da de ble vist bilde av ham, mens kun seks prosent gjenkjente Tory-leder Michael Howard.

FAVORITTEN: Wayne Rooney har mest tillit fra britiske barn. I går måtte forøvrig fotballstjernen gå ut og benekte at han hadde fiket til forloveden Coleen McLoughlin. FOTO: SCANPIX/EPA
FAVORITTEN: Wayne Rooney har mest tillit fra britiske barn. I går måtte forøvrig fotballstjernen gå ut og benekte at han hadde fiket til forloveden Coleen McLoughlin. FOTO: SCANPIX/EPA Vis mer

- Politisk bevisste

Cartoon Network undersøkte hva som ville blitt valgkampens heteste temaer hvis barn og unge fikk bestemme.

Og på dette området er de nesten snusfornuftige.

Øverst på dagsorden bør nemlig mishandling av dyr og mobbing og vold på skolen stå, mener 36 prosent av de spurte.

Kriminalitet er heller ikke noe bare de voksne er opptatt av. 34 prosent av informantene mente dette temaet burde være valgkampens viktigste.

Deretter følger fred på jord (24 prosent), bedre skolemat (23 prosent), innvandring (5 prosent) og økonomi (4 prosent).

Cartoon Network-sjef Richard Kilgarriff er derfor optimistisk med tanke på landets framtid.

- Vår undersøkelse viser at barn som er så unge som ni år er politisk bevisste, og bryr seg om temaer som vil påvirke framtiden deres. Spørsmålet er imidlertid om noen lytter til dem, sier han til Ananova.

IKKE FULLT SÅ POPULÆR: Men Tony Blair er i det minste bedre kjent enn Toryenes leder Michael Howard.