PÅ VEI BORT? Etter at Wayne Rooney (i rødt) ikke var å finne i startoppstillingen i returoppgjøret i Champions League-åttendelsfinalen mot Real Madrid, har ryktene florert i om han er på vei vekk fra Manchester United. Her i duell med Real Madrids Sami Khedira fra det første oppgjøret i åttendelsfinalen. Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza
PÅ VEI BORT? Etter at Wayne Rooney (i rødt) ikke var å finne i startoppstillingen i returoppgjøret i Champions League-åttendelsfinalen mot Real Madrid, har ryktene florert i om han er på vei vekk fra Manchester United. Her i duell med Real Madrids Sami Khedira fra det første oppgjøret i åttendelsfinalen. Foto: AP/Daniel Ochoa de OlzaVis mer

- Rooney spiller for PSG neste sesong

Klubbens tidligere rådgiver mener United-spissen allerede er klar.

(Dagbladet): Tidlig i vår startet ryktene om at Wayne Rooney er på vei bort fra Manchester United. Det kom i engelske tabloidaviser på bakgrunn av at engelskmannen ble vraket til Champions League-oppgjøret mot Real Madrid forrige måned.

27-åringen, som har spilt i Manchester United siden 2004 og vært en særdeles viktig del av klubben siden, ble da blant annet lenket til franske Paris Saint Germain.

- Jeg har det fra sikre kilder. At Rooney går til PSG, er klart. Han spiller i PSG neste sesong, sier tidligere PSG-rådgiver og fransk medieprofil Michel Moulin i et intervju med I-TV. Det har allerede fått mye oppmerksomhet i Frankrike.

Zlatan vil overtale ham Moulin eier den franske sportsgiganten le10sport, og det var der oppslaget kom først. Grunnen til at det har blit en så stor sak i Frankrike, er nettopp at han tidligere har vært en viktig rådgiver for klubben i en periode i 2008, ifølge svenske Aftonbladet.

PSG, som har brukt et svimlende antall millioner på å sikre seg blant annet Zlatan Ibrahimovic og David Beckham, skal ikke ha problemer med å betale en god sum for Rooney.

I går kunne den svenske avisa fortelle at Zlatan og lagkameraten Thiago Silva gjerne vil overtale Rooney til å komme til Frankrike.

- Bare han vet hvilket valg han tar i sommer, men det vi prøver å gjøre her er tydelig. Vi er ikke fornøyde med å være det dominerende laget i Frankrike, vi vil være en toppklubb i Europa også, sier Zlatan til Sky Sports.

- Han blir Etter at ryktene oppstod etter Champions League-kampen, som United for øvrig tapte 2-1, har manager Alex Ferguson avkreftet at Rooney blir borte. Da han fikk spørsmålet på en pressekonferanse, svarte han følgende:

- Wayne Rooney-tullet? Eller vil du snakke om noe fornuftig? Det er overhodet ikke uoverensstemmelser mellom Wayne Rooney og meg. Rapportene på at vi ikke snakker sammen på treningsfeltet er tull. Det var taktiske grunner til at jeg ikke brukte Wayne Rooney, og han forstod det. Rooney vil være her neste sesong. Det har du mitt ord på, sa han ifølge klubbens hjemmesider.

Rooney har scoret 12 mål for Manchester United i ligaen denne sesongen.