Rooney spyttet på paparazzi

I politiets søkelys.

(Dagbladet.no): Nygifte Wayne Rooney og Colleen McLoughlin har vært populære blant paparazzifotografene i sommer.

Begeret rant over for Manchester United-spissen idet han og kona var i ferd med å forlate en restaurant rett ved Oxford Street i London tirsdag - og han belønnet fotografen for frammøtet med en velrettet spyttklyse.

En tredjepart rapporterte opptrinnet til politiet dagen etter, og Rooney måtte forklare seg for lovens lange arm.

Å spytte på noen med overlegg sidestilles juridisk sett med overfall etter engelsk lov, skriver nyhetsbyrået PA. Nå er det opp til påtalemyndighetene å avgjøre om saken skal tas videre.

- Den mistenke, en 22 år gammel mann, ble snakket til av politiet. Han ble ikke arrestert og han ble ikke med til politistasjonen. Det vil bli gjort videre undersøkelser, sier en polititalsmann ifølge PA.

Det er kanskje en mager trøst for Rooney at han er i «godt» kjendisselskap når det gjelder å miste kontrollen i møte med paparazzier. Avril Lavigne har spyttet på en nærgående fotograf, David Beckham gikk løs på videokameraet til en spansk plageånd, mens en snauklipt Britney Spears angrep en paparazzi med paraply.

•  Se video av opptrinnene her.

For Rooneys del er det ikke første gang han havner i politiets søkelys etter en konfrontasjon med en fotograf. Også i 2006 ble han avhørt av politiet etter et sammenstøt utenfor en nattklubb i Manchester.

LEI AV Å BLI KNIPSET: Wayne Rooney og kona Colleen har vært i paparazzienes søkelys i sommer - og tirsdag mistet United-spissen tålmodigheten. Foto: AP
LEI AV Å BLI KNIPSET: Wayne Rooney og kona Colleen har vært i paparazzienes søkelys i sommer - og tirsdag mistet United-spissen tålmodigheten. Foto: AP Vis mer