Kvalitetsforskjell: Harry Kane (t.v.) var klart mer toneangivende enn Wayne Rooney under dagens oppgjør på Goodison Park. Foto: NTB Scanpix
Kvalitetsforskjell: Harry Kane (t.v.) var klart mer toneangivende enn Wayne Rooney under dagens oppgjør på Goodison Park. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rooney statist da Kane satte inn sitt mål nummer 100:
- Må hjem og skamme seg litt

Everton-Tottenham 0-3.

(Dagbladet): Der Wayne Rooney (31) har scoret i bøtter og spann for England i en årrekke, blir Harry Kane (24) sett på som Everton-spissens naturlige arvtager.

Og tallene talte for seg selv under dagens kamp på Goodison Park.

Der satte Kane inn sitt mål nummer 100 i Premier League, mens Rooney aldri så veldig farlig ut.

- Ballen går så fort at Jordan Pickford ikke rekker å komme seg tilbake i målet, sa CNBCs kommentator om det noe heldige første målet.

To mål fra Kane

Det kom da spissen tilsynelatende forsøkte å legge inn, men istedet endte med å vippe ballen over Evertons unge keeper og inn målet bak ham.

Pickford hadde heller ikke noe å stille opp med da danske Christian Eriksen satte inn mål nummer to på en retur 13 minutter etter.

Det målet ble etterfulgt av en ny avslutning fra Kane - og denne gangen var det svært lite flaks inne i bildet.

Everton-backen Cuoco Martina var ikke ikke i nærheten av å presse Ben Davies da den unge waliseren feide ballen inn i sekstenmeteren.

Den påfølgende avslutningen fra Harry Kane var presis.

- Imponerende forestilling

Like gode var ikke Everton da de skulle hente inn Tottenhams ledelse.

Etter en andre omgang der tempoet sank, måtte hjemmelaget konstatere et 3-0-nederlag.

- En imponerende forestilling av Tottenham. 3-0 på Goodison Park er sterkt, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad da kampen var ferdig.

Samtidig var ikke kanalens panel nådig i sin beskrivelse av kampen til spisskollega Wayne Rooney.

- Må hjem og skamme seg litt, Wayne Rooney, sa Jon Hartwig Børrestad om taklinga på Dele Alli som resulterte i et gult kort.

Hang seg på i toppen

Etter fire kamper står Spurs med to seirer, én uavgjort og ett tap. Dagens seier plasserer London-laget på en femteplass i Premier League.

Everton står på sin side med to strake tap. I forrige runde ble det 0-2-tap borte mot regjerende mester Chelsea, og laget ligger for øyeblikket på en 15. plass i den engelske toppdivisjonen.