DOBBEL-VINNER: Wayne Rooney tok hjem nok en pris for årets knallsesong. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
DOBBEL-VINNER: Wayne Rooney tok hjem nok en pris for årets knallsesong. Foto: REUTERS/Kai PfaffenbachVis mer

Rooney suveren foran Drogba og Tevez

Årets spiller - igjen.

||| (Dagbladet): Wayne Rooney er kåret til årets spiller av fotballjournalistforbundet (FWA) i Storbritannia.

Dermed har 24-åringen vunnet begge årets spiller-utmerkelsene i Premier League. Forrige uke var det spillerne som ga spissen topp-plassen i sin kåring.

Rooney fikk hele 80 prosent av stemmene da fotballreporterne på balløya valgte ut sin favoritt for denne sesongen. Chelseas Didier Drogba havnet på plassen bak, mens Carlos Tevez (Manchester City) ble tredjemann i toppen.

- Jeg er henrykt over å vinne en kåring som har så mye historie og tradisjoner, jeg etterfølger en lang rekke med vidunderlige spillere, sier Rooney.

Han har nettet 28 ligamål denne sesongen, 34 med cupkampene, og FWA-formann Steve Bates er ikke i tvil om at hans medlemmer har valgt en verdig vinner.

TEVEZ-TREER: Carlos Tevez har blomstret opp i Uniteds byrival City, og fikk anerkjennelse av fotballreporterne. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
TEVEZ-TREER: Carlos Tevez har blomstret opp i Uniteds byrival City, og fikk anerkjennelse av fotballreporterne. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

- At han har scoret 34 mål så langt denne sesongen er nok blitt lagt merke til hos oss, men jeg er sikker på at hans forbedring i alle spillets faser i Manchester United har betydd vel så mye, sier Bates.

Rooney mottar utmerkelsen på en gallamiddag i London 13. mai.