Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooney tar spissplassen på høstens flopplag

- Som å si at musikken i Grand Prix er dårlig. Sjekk laget!

SYMPTOMATISK: Wayne Rooney har vist stigning siden han kom tilbake fra skade, og kan fort eksplodere fra jul og ut sesongen. Men prestasjonene i United-trøya i høst gjør at United-spissen inntar spissplassen på vårt verstinglag for sesongens første halvdel. Her blåser han et straffespark mot Arsenal opp på Stretford End. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
SYMPTOMATISK: Wayne Rooney har vist stigning siden han kom tilbake fra skade, og kan fort eksplodere fra jul og ut sesongen. Men prestasjonene i United-trøya i høst gjør at United-spissen inntar spissplassen på vårt verstinglag for sesongens første halvdel. Her blåser han et straffespark mot Arsenal opp på Stretford End. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Noen sier det ikke blir ordentlig jul uten «Grevinnen og hovmesteren» og Sølvguttene.

Vi sier at det ikke blir ordentlig jul uten å sette opp høstens lag av topper og flopper i Premier League.

I sistnevnte kategori manget det ikke på kandidater i år. Noen var bare for innlysende til å komme utenom (god jul til deg, Stephen Ireland), mens andre slapp unna verstinglaget med et nødskrik (sorry, John Carew).

Og før våre mest kritiske lesere rekker å sverge på at de etter denne artikkelen har lest Dagbladet for siste gang: Vi synes ikke Wayne Rooney plutselig er blitt en elendig fotballspiller.

Men ettersom han på sitt beste er en av verdens beste spisser, blir vi tilsvarende skuffet når han på tampen av desember står med én fattig scoring i Premier League. Og derfor har vi ikke nødvendigvis bare tatt med de som har vært dårligst, men også et par av dem har sviktet mest ut fra kapasiteten.

Noen av spillerne på dette flopplaget har vi derimot ikke hatt noen som helst forventninger til, men prestasjonene har likevel vært så triste at det ville vært synd og skam å overse dem.

Her er Dagbladets verstingellever:

Shay Given, Manchester City Er reservekeeper for første gang siden 1995. Veteranen snakker om klubbskifte, har innsett at Joe Hart er den beste City-keeperen. Har fått sjansen i e-cupen, men slapp inn seks mål på fire kamper.

Pascal Chimbonda, Blackburn Spilte trolig sin siste Rovers-kamp på Old Trafford, der han regisserte de fleste av Uniteds sju mål. Er like dårlig på begge backer og er på sine gamle dager en rundingsbøye på dypt vann.

Richard Dunne, Aston Villa Fikk et voldsom oppsving høsten 2009, nå er han igjen den store klønen med mest selvmål i Premier League. Iren sleiver, tråkker feil, skaper straffer og har en pasningsfot bare motstanderne liker.

Jonny Evans, Manchester United Fikk skylda for ligacupexiten mot West Ham, det var dråpen for Sir Alex som nå bærer nag til nordiren. Har vokst opp i United, men stoles ikke på lenger. Garantist for minst én brøler per kamp.

Paul Konchesky, Liverpool Roy Hodgsons venstreback fulgte med flyttelasset fra Fulham. Er nå blitt en av huggestabbene til The Kop, kan lastes for altfor mange baklengs. Viser ingen spesielle styrker.

James Milner, Manchester City Kjøpt inn som altmuligmann, for en voldsom mengde pund. Viser nå at han også behersker benkerollen. Har ikke scoret for City, for treig til å utfordre og ser ut som gråstein både på kant og sentralt.

Ramires, Chelsea Et av Romans for tiden sjeldne storkjøp, kostet 170 millioner kroner. Virker altfor lett og kompenserer ikke med brasiliansk klasse på driblinger og avslutninger. Har ikke tatt nivået.

Christian Poulsen, Liverpool 30-åringen er kanskje verdens minst populære danske på Anfield. En av Hodgsons gamle FCK-elever, men har nå verken radius, pondus eller skuddfot. Måtte til slutt ut av laget, til sitt eget beste.

Stephen Ireland, Aston Villa Gikk motsatt vei i Milner-avtalen, fikk endelig playmakerrollen. Er nå vraket av to Villa-managere, har ikke ork eller vilje til å jobbe begge veier. Bor fortsatt utenfor Manchester, i et Disney-hjem, har 20 mil til og fra jobb.

Milan Jovanovic, Liverpool Kom gratis, ser gratis ut. Har skuffet stort på Anfield, er benket og snakker allerede om en retur til belgisk fotball. Passer ikke inn, vil ikke savnes av noen.

Wayne Rooney, Manchester United Null spillemål siden mars, bommer på én av to straffer. Ble sendt på fatcamp av United, etter mytteri mot Alex Ferguson. Fikk lønnsøkning under tvang, men elskes ikke ubetinget på Old Trafford lenger.

«Boblere»: Robert Green, Jerome Boateng, James Perch, Stephen Warnock, Glen Johnson, Paulo Ferreira, Sebastien Squillaci, Matthew Upson, Antolin Alcaraz, Damien Duff, Cesc Fabregas, Patrick Vieira, John Obi Mikel, Lee Cattermole, Alexander Hleb, Joe Cole, Carlton Cole, Fernando Torres, John Carew, Nikola Zigic, Nicolas Anelka.

- Uoriginalt å velge Rooney
TV 2s faste studiogjest under Premier League-sendingene, Aleksander Schau, har tre spillere han mener bør være obligatoriske på et hvert flopplag:

Pascal Chimbonda, Stephen Ireland og Carlton Cole.

- Man blir bare lei seg av å se Chimbonda. Han sutrer seg til klubbytter og raker inn penger på sign-on-fee. Det virker ikke som han har lyst til å prestere. Uwe Rösler snakket konstant om «taxi for Chimbonda» under 1-7-kampen mot United. Det var en kokosmatch. Han har aldri vært god, mener Schau.

GÅTEN STEPHEN: Stephen Irelands 1. omgang mot Liverpool er den verste TV 2s Aleksander Schau har sett av noen Premier League-spiller. Foto:  REUTERS/Phil Noble
GÅTEN STEPHEN: Stephen Irelands 1. omgang mot Liverpool er den verste TV 2s Aleksander Schau har sett av noen Premier League-spiller. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Derfor er han mer skuffet over Stephen Ireland - som han egentlig har sansen for.

- Ireland er den største skuffelsen. Her får han en gyllen mulighet til å få liv i karrieren sin, og spyler han den bare ned i dass. Han er en fantastisk spiller, men har ikke hodet med seg. Den 1. omgangen i siste kampen han startet (borte mot Liverpool) er den dårligste omgangen jeg har sett av en Premier League-spiller noensinne.

Schau har ingen innvendinger mot Dagbladets valg av midtstopperpar, Richard Dunne og Jonny Evans.

- Dunne er en av de mest oppskrytte jeg vet om. Han er modig og blokkerer masse skudd, men det irriterer meg at folk ikke ser hvorfor. Det er fordi han er feilplassert. Han er på toppen av rødkortlista og selvmålslista, og på feil sted til feil tid hele tida. Evans har bare vært grusom, sier han.

Da Dagbladet antyder at valget av Rooney på spissplassen kanskje er småkontroversielt, er Schau dypt uenig.

- Jeg synes det er mer uoriginalt. Det er litt som å si at musikken i Grand Prix er dårlig, eller at man er kritisk til Idol. Hva har Carlton Cole gjort for å ikke få være med på dette laget? Og hva med Jerome i Birmingham?

HER er Dagbladets drømmelag denne Premier League-høsten.

UØNSKET AV FANSEN: Selv Liverpool-fansen flirer av denne "Vil du bli millionær"-fleipen med Christian Poulsen i hovedrollen.
UØNSKET AV FANSEN: Selv Liverpool-fansen flirer av denne "Vil du bli millionær"-fleipen med Christian Poulsen i hovedrollen. Vis mer
GRÅSTEIN: James Milner har så langt ikke vært noen stor signering av Manchester City. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
GRÅSTEIN: James Milner har så langt ikke vært noen stor signering av Manchester City. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!