Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooney tilgir Ronaldo

Snakker ut om Ronaldo, Svennis, Carvalho og Beckham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Verdenspressen har fråtset i den påståtte konflikten mellom Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo de siste dagene. Senest i dag skrev Sunday Mirror at Rooney hadde vært rasende i garderoben, og sagt at han aldri ville spille med Ronaldo igjen.

I England er Ronaldo trolig nasjonens mest upopulære mann, og United-vingen har fått sin egen hatside etter at han provoserte fram Rooneys røde kort.

Nå snakker endelig hovedpersonen selv - og han langt på vei avkrefter at det er isfront mellom ham og den portugisiske driblefanten.

Helt fornøyd er han likevel ikke.

- Jeg bærer ikke nag til Cristiano, men jeg er skuffet over at han involverte seg. Jeg må vel uansett huske på at vi ikke var lagkamerater akkurat i den kampen, sier Rooney ifølge Sportinglife.

- Jeg skulle hatt frispark

Han ble sjokkert da dommeren trakk fram det røde kortet, og bedyrer at han ikke  stemplet Ricardo Carvalho i skrittet med overlegg.

- Jeg ønsker å gjøre det klinkende klart at jeg ikke satte foten min i Carvalho med vilje.

FLØY HJEM: I går forlot Wayne Rooney og resten av de engelske landslagsspillerne Tyskland. Rooney frikjenner Ronaldo for det røde kortet - men mener det var unødvendig av ham å blande seg inn. Foto: REUTERS
FLØY HJEM: I går forlot Wayne Rooney og resten av de engelske landslagsspillerne Tyskland. Rooney frikjenner Ronaldo for det røde kortet - men mener det var unødvendig av ham å blande seg inn. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg husker eksakt hva som skjedde, og jeg har sett det mange ganger på TV. Jeg er av samme oppfatning nå som jeg var umiddelbart, og jeg fortjente ikke det røde kortet. Om noe i det hele tatt, skulle vi hatt frispark i den situasjonen, mener han.

Og legger til:

- Hvis du spør en hvilken som helst spiller - og omtrent hver supporter - vil de si at jeg er ærlig i måten jeg spiller på.

Hyller Svennis

Rooney har ikke fått gjennomgå i engelsk presse slik mange hadde fryktet. I stedet er det Sven-Göran Eriksson som har tatt mesteparten av støyten.

Rooney har imidlertid bare pene ting å si om sin avgåtte sjef, samt eks-kaptein David Beckham.

- Jeg vil gjerne så sagt hvor lei meg jeg er over å se Sven gå og Beckham gi seg som kaptein. Jeg vil alltid være takknemlig overfor Sven for hans veiledning og troen han hadde på meg. Og David Beckham - for å være en fantastisk kaptein og en fantastisk venn.

I morgen spiller Tyskland semifinale mot Italia, og dagen etter gjør Portugal og Frankrike opp om den siste finaleplassen. Rooney er ikke i tvil om hvem han mener hadde fortjent å være der:

image: Rooney tilgir Ronaldo

- Om det fantes litt rettferdighet, ville England forberedt seg til semifinale nå. Dessverre ble det ikke sånn. Jeg vil takke alle lagkameratene for den utrolige innsatsen de la ned, og for all støtten de ga meg etter kampen, sier Rooney.

• Din mening: Voksent av Rooney å «frikjenne» Ronaldo i pressen - eller har han ikke noe valg?