Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooney tiltalt for voldelig oppførsel

Vidunderbarnet risikerer tre kamper på sidelinja.

(Dagbladet.no): I dag gikk det engelske fotballforbundet (FA) ut med tiltalene mot Wayne Rooney og Tal Ben Haim etter Manchester United og Boltons oppgjør andre juledag.

Rooney er tiltalt for voldelig oppførsel etter å ha dyttet Ben Haim i ansiktet, mens Bolton-spilleren er tiltalt for filming, siden han ble liggende i tilsynelatende store smerter etter den lille dytten.

Episoden har skapt sterke reaksjoner i England, mye på grunn av United-manager Alex Fergusons reaksjoner etter kampen.

Ferguson skal ha kalt Ben Haims oppførsel «en skam for fotballen» og hevdet at Rooney og United er utsatt for en heksejakt av FA.

Hvis Wayne Rooney anker tiltalen - det er et helt eget regelverk i fotballen, som man kanskje kan forstå - har han en mulighet til å slippe straff. Men høyst sannsynlig uansett bli idømt minst en kamp karantene i en høring fredag.

Får Wayne Rooney tre kampers karantene, vil han bli utestengt fra Uniteds kamp mot Middlesbrough første nyttårsdag, møte Tottenham 4. januar og FA-cupkampen mot Exeter.

Tal Ben Haims skjebne vil bli avgjort på et møte 20. januar. FA vil sannsynligvis nøye seg med en bot for filmingen, men kan også gi en kamp karantene.

TILTATE: Wayne Rooney og Tal Ben Haim kan bli utestengt etter slaget på «Boxing Day».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media