Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League:

Rooney tok den legendariske rekorden med perlemål

Reddet poeng på overtid.

VAKKERT: Wayne Rooney ser ballen flyte bort i lengste. Hans 250. mål for Manchester United var en perle. Foto: NTB Scanpix/Kieran McManus
VAKKERT: Wayne Rooney ser ballen flyte bort i lengste. Hans 250. mål for Manchester United var en perle. Foto: NTB Scanpix/Kieran McManus Vis mer

(Dagbladet): Stoke - Manchester United 1-1.

Med Liverpool-tap og Manchester City - Tottenham på kveldsmenyen, kunne José Mourinhos Manchester United ta viktige poeng i jakten på topposisjonene mot Stoke i ettermiddag.

De måtte klare seg med ett.

Etter bare 19 minutter styrte Juan Mata ballen forbi David De Gea i eget mål, og Stoke forsvarte den ledelsen med nebb og klør på Britannia etter det.

Mourinho byttet inn Wayne Rooney etter pause i et forsøk på å få utlikningen, og det så lenge ut som det ikke skulle hjelpe - Rooney misbrukte også en av de store sjansene mot slutten.

Så laget Stoke et unødvendig frispark langt på overtid. Wayne Rooney tok fart fra siden av sekstenmeteren, og limte ballen opp i motsatt kryss.

Mannen som har vært manges punchline og punchball denne sesongen, hindret tap på Britannia, og ble Manchester Uniteds toppscorer gjennom tidene i samme slengen med sitt 250. mål.

- Det føles litt rart for å være ærlig, jeg ville foretrukket tre poeng. Men det er ingen tvil om at det er en stor ære, det ble bare en liten demper med resultatet, sier Wayne Rooney til MUTV etter kampen, etter å ha gått forbi Bobby Charlton på den eksklusive lista.

Dermed blir de røde stående med 41 poeng, to bak byrival City på femteplass.

REDNINGEN: Wayne Rooney erstattet Juan Mata i andreomgang, og reddet et poeng for bortelaget. Foto: NTB Scanpix/Reuters / Darren Staples
REDNINGEN: Wayne Rooney erstattet Juan Mata i andreomgang, og reddet et poeng for bortelaget. Foto: NTB Scanpix/Reuters / Darren Staples Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media