PRØVD DEG MOT STOKE, MESSI: Wayne Rooney er ikke sikker på om Leo Messi ville klart seg like bra i England som Cristiano Ronaldo. Foto: AP/Matt Dunham
PRØVD DEG MOT STOKE, MESSI: Wayne Rooney er ikke sikker på om Leo Messi ville klart seg like bra i England som Cristiano Ronaldo. Foto: AP/Matt DunhamVis mer

Rooney tror Messi ville fått trøbbel i England

I hvert fall uten Xavi og Iniesta.

(Dagbladet): Lionel Messi var magisk da Barcelona utklasset Manchester United i Champions League-finalen lørdag.

23-åringen utropes stadig til verdens beste fotballspiller - og United-spiss Wayne Rooney mener Messi er tittelen verdig.

- Barcelonas spillestil er som skapt for ham. Messi er tidenes beste spiller. Det vi har sett de to-tre siste årene er helt utrolig. Jeg har vondt for å tro at vi får se noe sånt igjen, sier Rooney.

Umulig i Premier League United-spissen snakker ut i et timeslangt intervju med utskjelte Richard Keys og Andy Gray hos radiostasjonen Talksport.

STORESLEM: Andres Iniesta (fra venstre), Lionel Messi og Xavi Hernandez var de tre nominerte til gullballen før jul. Messi vant. Foto: AFP/FRANCK FIFE
STORESLEM: Andres Iniesta (fra venstre), Lionel Messi og Xavi Hernandez var de tre nominerte til gullballen før jul. Messi vant. Foto: AFP/FRANCK FIFE Vis mer

Der får han spørsmålet om Messi ville bli en like stor suksess i Premier League som Cristiano Ronaldo. Den tidligere United-stjernen var United-toppscorer før han ble solgt til Real Madrid for 829 millioner kroner for to år siden.

- Hvis han hadde tatt med seg Xavi og Andres Iniesta, så ville han det, sier Rooney før han legger til at den vesle argentineren ikke akkurat er bygd for engelsk fotball - selv med de to Barca-playmakerne på lasset.

- Xavi og Iniesta knekker beina til motstanderne. Du må jobbe så hardt for å komme nær dem, hardere enn mot noen andre. Så er Messi der og setter inn dødsstøtet. Men det ville vært vanskelig, nesten umulig å gjøre det han gjør i Spania i England med et engelsk lag. Det er fordi det er en mer fysisk liga.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rooney drar følgende eksempel:

MER EGNET? Messi har ikke Ronaldos fart og hodestyrke, slår Rooney fast. Foto: AP/Andres Kudacki
MER EGNET? Messi har ikke Ronaldos fart og hodestyrke, slår Rooney fast. Foto: AP/Andres Kudacki Vis mer

- Å dra til Stoke og Birmingham er utrolig vanskelig. Jeg tror ikke de ville latt ham ha ballen så mye som i Spania. Ronaldo var mer egnet til engelsk fotball, med sin fysikk og styrke i lufta. Engelsk fotball handler mer om kontringer, det passet Ronaldo med sin fart til å bryte gjennom. I Spania foretrekker de mer ballinnehav.

Fuck off-karantenen I intervjuet med de tidligere Sky Sports-vertene snakker United-spissen også om banneorgien inn i TV-kameratet mot West Ham, det som sørget for at ble utestengt i to kamper.

- Jeg kommer aldri til å glemme at jeg ble utstengt fra FA-cupsemifinalen mot Manchester City, den vi tapte. Jeg får dette tilbake, sier Rooney som bekrefter at han angrer på tiraden.

- Jeg mente det ikke. Det var ikke rettet mot noen, det var bare et følelsesutbrudd. Vi lå under 2-0 jeg hadde akkurat scoret hattrick slik at vi ledet.

Everton-fansen Roooney I radioseansen snakker Rooney mye om gamleklubben Everton, han kler allerede sønnen Kai i mørkeblå drakter. Og han forteller at han som unggutt sendte bred til Everton-spiss Duncan Ferguson da han var i fengsel.

TO TAP: Også i 2009 måtte Rooney finne seg i jubel fra Messi og Barcelona-trener Josep Guardiola. Foto: AFP/CHRISTOPHE SIMON
TO TAP: Også i 2009 måtte Rooney finne seg i jubel fra Messi og Barcelona-trener Josep Guardiola. Foto: AFP/CHRISTOPHE SIMON Vis mer

Han sier han trives best i posisjonen han har fått i United denne sesongen, bak en annen midtspiss, og han innrømmer at det engelske landslaget per i dag langt fra er verdens beste.

Det beste ved å være Wayne Rooney er ifølge Rooney selv å våkne opp og ha fotball som fulltidsjobb.

Det verste?

ANGRER: Rooney skulle gjerne vært med i FA-cupsemifinalen mot City, men ble utstengt etter banning inn i TV-kamera på Upton Park.
ANGRER: Rooney skulle gjerne vært med i FA-cupsemifinalen mot City, men ble utstengt etter banning inn i TV-kamera på Upton Park. Vis mer

- Ulempene er at privatlivet mitt invaderes, spesielt nå som jeg har en sønn. Vi har prøvd å kontrollere det. Det verste som noenninne er oppfunnet er mobilkamera. Det er så irriterende.

- Jeg tror ikke jeg har hatt en eneste privat ferie siden jeg var 16, noen fra flyplassen eller et annet sted har alltid meldt fra til pressen hvor jeg har dratt. Jeg husker at jeg vi dro rundt med båt i Sør-Frankrike, og det var en helt båt med presse som fulgte oss.

EVERTON-SUPPORTER: Wayne Rooney sørger for at sønnen Kai får siste nytt i Everton-drakter. Her fra en seriekamp i 2004. Foto: REUTERS/Darren Staples
EVERTON-SUPPORTER: Wayne Rooney sørger for at sønnen Kai får siste nytt i Everton-drakter. Her fra en seriekamp i 2004. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer