- REKKER IKKE LIVERPOOL: Alex Ferguson sier Wayne Rooney ikke blir klar til kampen mot Liverpool på søndag. Foto: ARND WIEGMANN, REUTERS / NTB SCANPIX
- REKKER IKKE LIVERPOOL: Alex Ferguson sier Wayne Rooney ikke blir klar til kampen mot Liverpool på søndag. Foto: ARND WIEGMANN, REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Rooney ute mot Liverpool

- Jeg håper han begynner å trene i dag.


(Dagbladet): Wayne Rooney er trolig tilbake på trening i dag, men blir ikke klar til prestisjeoppgjøret mot Liverpool på søndag.

Det fortalte Manchester United-manger Alex Ferguson da han i dag holdt sin ukentlige pressekonferanse.

- Wayne er fortsatt ute. Jeg håper han starter å trene i dag, i så fall er han ikke langt unna, sier Ferguson ifølge klubbens egen nettside.

Rooney skadet kneet da han forsøkte seg på en volley på trening 1. juledag. Nå er han altså snart tilbake i aksjon.

- Skaden er temmelig ukomplisert, så om han starter i dag, bør vi ha ham på plass til onsdagens kamp, sier Ferguson.

Når det er sagt: Alex Ferguson har aldri gått av veien for en ørliten pokerbløff - så ingen bør bli sjokkert om Rooney plutselig er i troppen på søndag likevel.

I april 2010 hevdet Ferguson dagen før returmøtet med Bayern München at Rooney i beste fall kunne snakke seg inn på benken. Dagen etter spilte Rooney fra start, og måtte til slutt halte av banen etter å ha slått opp skaden.

Nani tilbake United spiller omkamp mot West Ham på Old Trafford onsdag etter at det ble uavgjort i London sist helg.

Ferguson melder videre at Nani er tilbake i troppen mot Liverpool, mens Phil Jones mest sannsynlig må vente til onsdag. Anderson er også i troppen mot Liverpool etter å ha vært i trening i ti dager.

Ferguson har aldri lagt skjul på hvor viktig rivaliseringen med Liverpool er for ham. Det er den naturligvis også på søndag.

- Det er en derbykamp - det er intenst og følelsesladd. Alt du kan drømme om i et derby vil være der på søndag.

- Intet overgangsnytt Skotten mener laget hans er godt forberedt for møtet med Liverpool, som i øyeblikket ligger sju plasser og 21 poeng bak serielederen.

- Vi går inn i kampen i brukbar form. Jeg gjorde endringer sist søndag - Carrick og Evra fikk hvile etter å ha spilt alt i desember. De fortjente hvile. Robin van Persie kom inn og scoret et utrolig mål. Han er tilgjengelig, sier Ferguson.

Ferguson signaliserte i romjula at han ikke regnet med å handle stort i dette overgangsvinduet. Det har fortsatt ikke skjedd noe.

- Det er ikke noe å rapportere. Det er januar, hva kan jeg si? Jeg vet dere er desperate etter en historie, men det er ingen historie. Jeg har ingenting å fortelle dere, sa han under pressekonferansen i dag.