HER SKJER DET: Da Miodrag Dzudovic satte ut rumpa for å skjermpe ballen, og Rooney ikke greide å få tak i den, sparket han Montenegro-spilleren bak på leggene. Foto:  (AP Photo/Darko Bandic)
HER SKJER DET: Da Miodrag Dzudovic satte ut rumpa for å skjermpe ballen, og Rooney ikke greide å få tak i den, sparket han Montenegro-spilleren bak på leggene. Foto: (AP Photo/Darko Bandic)Vis mer

Rooney utestenges i minst én kamp i EM

- Jeg kan ikke forsvare det han gjorde, sier Capello.

(Dagbladet): Det er blitt snakket om hvordan Wayne Rooney har modnet, og hvordan han har lært seg å styre temperamentet sitt.

I bortekampen mot Montenegro, som endte 2-2, kokte det imidlertid over for 25-åringen igjen.

Et dårlig mottak gjorde at Miodrag Dzudovic stjal ballen, og da han i tillegg skjermet Rooney unna var det mer enn spissen kunne tåle. Et idiotisk spark bak på leggene til Montenegro-spilleren kunne bare ende med utvisning (se situasjonen HER), og det oppsummerte en blytung uke for familien Rooney, der faren og onkelen til Manchester United-spissen ble arrestert torsdag for sin deltakelse i en kampfiksingsskandale.

Landslagssjef Fabio Capello tar ikke selvkritikk på at han brukte Rooney fra start.

- Det var ingen feil. Han gjorde noe dumt da han sparket motspilleren. Og nå får han ikke spille den første kampen i EM, sier Capello ifølge Daily Mirror.

Én kamps suspensjon er det beste Rooney og England kan håpe på, om UEFA vil kan de straffe ham enda hardere.

- Han dummet seg ut
Rooney og David Beckham er de eneste engelske landslagsspillerne som er blitt utvist to ganger. Mange vil nok huske den forrige, da han stemplet Ricardo Carvalho i lysken, og Cristiano Ronaldo blunket lurt til benken idet Rooney fikk det røde.

Denne gangen var det enda mindre tvil om utvisningen.

INGEN PROTESTER: Wayne Rooney innså raskt at han hadde gjort noe dumt, og forlot banen uten protester etter at Wolfgang Stark hadde dratt opp det røde kortet. Foto:   REUTERS/Darren Staples
INGEN PROTESTER: Wayne Rooney innså raskt at han hadde gjort noe dumt, og forlot banen uten protester etter at Wolfgang Stark hadde dratt opp det røde kortet. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Det var et rødt kort, du kan ikke forsvare det. Jeg er absolutt ikke glad. Jeg snakket med ham, han dummet seg ut og han sa: «Ja, unnskyld». Mer enn det kan jeg ikke gjøre, sier Capello.

- Forventet ikke at Rooney skulle spille
Han mener Rooneys raseri hadde med prestasjonene på banen å gjøre, ikke det som har skjedd med faren og onkelen.

- Han var ikke fornøyd, fordi han misset på noen mottak og pasninger. Jeg tror det var derfor han reagerte. Reaksjonen hans var å svare å sparke til en motspiller. Han er en veldig viktig spiller med masse erfaring, og han har spilt i mange viktige kamper. Men han gjorde noe tåpelig, og jeg har sett spillere som ham gjøre det samme. Det går ikke å forstå hvorfor, sier Capello.

Montenegro-trener Branko Brnovic tillot seg å stille spørsmål ved Capellos avgjørelse om å bruke Rooney fra start.

- Jeg leste i avisene at Rooney har noen familiære problemer i England. For å være ærlig forventet jeg ikke at han kom til å spille, for slike hendelser er alvorlige og det er ikke enkelt å konsentrere seg om fotballen. Kanskje det er derfor han reagerte som han gjorde, sier han.

TAR IKKE SELVKRITIKK: Fabio Capello mener det ikke var de familiære problemene som gjorde at det kokte over for Rooney. Foto: (AP Photo/Darko Bandic)
TAR IKKE SELVKRITIKK: Fabio Capello mener det ikke var de familiære problemene som gjorde at det kokte over for Rooney. Foto: (AP Photo/Darko Bandic) Vis mer