MOTOREN PÅ MIDTBANEN: Wayne Rooney var god i sin sentrale midtbanerolle, men United mister nok også en dimensjon i angrepet når Rooney trekkes tilbake på banen. Foto:   (AP Photo/Jon Super)
MOTOREN PÅ MIDTBANEN: Wayne Rooney var god i sin sentrale midtbanerolle, men United mister nok også en dimensjon i angrepet når Rooney trekkes tilbake på banen. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

- Rooney var fantastisk

Ferguson mener 26-åringen sprudlet i ny rolle.

Manchester United - Otelul Galati 2-0

(Dagbladet): Det har vært noe uforløst og halvhjertet over Manchester United i Champions League denne sesongen, og før kveldens hjemmekamp mot lilleputten Otelul Galati sto forrige sesongs finalist med bare én seier på de første tre kampene.

Det endte med en oppskriftsmessig trepoenger - men heller ikke nå var Fergusons menn i nærheten av å imponere.

Da Antonio Valencia scoret etter åtte minutter regnet nok de fleste med at det var det første av mange. Men selv ikke med flere offensive klassespillere på banen gjennom mesteparten av kampen, som Wayne Rooney, Nani, Javier Hernandez, Dimitar Berbatov og nevnte Valencia, greide United å gjøre kvelden sur for keeper Branko Grahovac.

- Rooney var fantastisk
Det stoppet på 2-0, etter at et Rooney-skudd fra distanse endret retning i en Otelul-forsvarer på tampen.

- De var veldig aggressive over hele banen, og forsvarte seg veldig bra. Vi skapte problemer for dem de gangene vi fikk gode pasninger inn i bakrom. Men det var en vanskelig kveld, sier sir Alex Ferguson til Viasat.

KAMPENS VAKRESTE ANGREP: Men Otelul-kaptein Costin (helt til venstre) klarerte lobben fra Anderson på streken. Foto:  REUTERS/Nigel Roddis
KAMPENS VAKRESTE ANGREP: Men Otelul-kaptein Costin (helt til venstre) klarerte lobben fra Anderson på streken. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Han skryter av Rooneys innsats på sentral midtbane, der han har figurert til stadighet den siste tida. Kanskje er det et uttrykk for at Ferguson ikke stoler på de midtbanespillerne han har.

- Rooney var fantastisk, med pasningene og spilleforståelsen sin. Han gjorde det veldig bra, sier United-manageren.

Hovedpersonen virket heller ikke å være misfornøyd med å bli flyttet litt lenger tilbake på banen.

- Det er annerledes, man har mye mer ansvar. Du må være mer disiplinert og får mer tid med ballen. Men jeg koste meg, sier han.

Ferguson gleder seg også over at United har tettet igjen bakover - i hvert fall midlertidig.

- Det viktigste i dag var å ikke slippe inn mål. Nå har vi tre kamper på rad uten baklengs (Aldershot, Everton og Otelul Galati). Det er tilbake til normalen, sier han.

Forventer mer
Motstanden var ikke verre enn at man satt med følelsen av at United når som helst kunne sette inn et ekstra gir, men det ble ikke nødvendig. Og ettersom Benfica avga poeng hjemme mot Basel, ble det en god aften for United.

Viasats ekspertkommentator Knut Torbjørn Eggen mener like fullt man bør kunne forvente mer.

- United skaper relativt mye mot et hardtarbeidende rumensk lag, men det er skuffende ut fra forventningene vi har til Manchester United, sier han.

Høydepunktet sett med røde briller var nok 1-0-målet: Wayne Rooney, for anledningen i dirigentrollen på midtbanen, slo en Scholes-aktig langpasning ut mot Berbatov på høyresida. Bulgareren ventet på overlappen fra Phil Jones, som slo presist inn mot første stolpe. Michael Owen flikket ballen bakover i feltet, der Valencia fikk en takknemlig jobb med å skyve ballen over streken.

Like etter måtte for øvrig Owen ut med nok en skade - uten at laget ble nevneverdig svekket av å få inn Javier Hernandez.

På halv maskin
United tok foten av gasspedalen etter ledermålet, og med unntak av Rooney og en pigg Phil Jones, virket United-spillerne uinspirerte og slappe.

MÅLLØS: Dimitar Berbatov sliter med å score i Champions League, og lyktes heller ikke mot Otelul Galati. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
MÅLLØS: Dimitar Berbatov sliter med å score i Champions League, og lyktes heller ikke mot Otelul Galati. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Otelul fikk også en stor sjanse til å utlikne etter en fæl støttepasning fra Nani, men David de Gea gjorde en god enhåndsredning da skuddet endret retning i Rio Ferdinand.

Etter pause var ikke rumenerne i nærheten av å score, mens United tidvis glimtet til med noen gode angrep. Det vakreste av dem ble avsluttet av Anderson, etter en eminent frispilling av Berbatov, men brasilianerens forsøk på lobb ble stanset på streken.

De røde måtte vente til det 87. minutt med å gi gjestene nådestøtet. Rooney fikk ballen på 30 meter, tok den med seg framover og prøvde lykken fra distanse. Skuddet var på vei utenfor, men endret retning i Neagu, og keeper Grahovac var tydelig fortvilet over å slippe inn mål nummer to.

SCORET TIDLIG: Antonio Valencia sendte United i ledelsen etter åtte minutter. Da tenkte nok mange det ville bli målfest. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
SCORET TIDLIG: Antonio Valencia sendte United i ledelsen etter åtte minutter. Da tenkte nok mange det ville bli målfest. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer