DÅRLIGERE ENN HESKEY: Men Wayne Rooney kan trøste seg med at en håndfull spillere på det engelske landslaget kommer enda dårligere ut enn ham selv på spillerindeksen til selskapet Fabio Capello fronter. Foto:    REUTERS/Dylan Martinez
DÅRLIGERE ENN HESKEY: Men Wayne Rooney kan trøste seg med at en håndfull spillere på det engelske landslaget kommer enda dårligere ut enn ham selv på spillerindeksen til selskapet Fabio Capello fronter. Foto: REUTERS/Dylan MartinezVis mer

Rooney var verre enn Heskey i VM

Ifølge Fabio Capellos spillerbørs.

||| (Dagbladet): Avisenes spillerbørser etter fotballkamper er elsket og hatet, men det hører med til sjeldenhetene at trenere gir sine egne poengvurderinger av spillerne i all offentlighet.

Fabio Capello satte imidlertid seg selv i en kinkig situasjon da han før VM ble frontfigur for analyseselskapet «Capello Index». De tilbyr en ny type spill for såkalte «sofamanagere» - «The Capello XI fantasy football» - der man går analystisk til verks for å avgjøre hvor høy poengsum fotballspillerne skal få. 

FA nektet Capello og selskapet å offentliggjøre spillerbørsen for de engelske spillerne underveis i VM. Nå er den imidlertid publisert, og med nedslående resultat for flere av stjernene.

På en skala fra null til 100 kommer tabbekeeper Robert Green aller verst ut med bare 51,67 poeng. Han fomlet et tilsynelatende ufarlig skudd fra Clint Dempsey i mål, og ble satt ut av laget etter bare én kamp.

BEST: Jermaine Defoe. Foto: (AP Photo/Michael Sohn)
BEST: Jermaine Defoe. Foto: (AP Photo/Michael Sohn) Vis mer

Joe Cole fikk ikke mye tillit, og leverte heller ikke varene når han først fikk sjansen, ifølge Capellos analyseverktøy.

Cole er nest dårligst med 55,45 poeng, med Glen Johnsen tredje sist (57,18) og Gareth Barry og Ledley King på en delt fjerde sisteplass (57.50).

Mannen det ble knyttet aller størst forventninger til - Wayne Rooney - plasserer seg også i nedre sjikte.

United-spissen scoret 58187 av 100 oppnåelige poeng, med kampen mot Algerie som et desidert lavmål med 53,1. Til sammenligning hadde hans utskjelte spissmakker - Emile Heskey - 60,15 i poengsum etter fire kamper.

BLE STOPPET AV FA: Men nå er børskarakterene til de engelske spillerne i VM offentliggjort. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
BLE STOPPET AV FA: Men nå er børskarakterene til de engelske spillerne i VM offentliggjort. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

Indeksen tar utgangspunkt i blant annet treffprosent på korte og lange pasninger, målgivende pasninger, driblinger, mål, skudd og headinger. 

Den som slipper heldigst fra det er Jermain Defoe. Han er overlegent best av de engelske med en score på 62,47, med Shaun Wright-Phillips på andreplass med 61,09 og kaptein Steven Gerrard på den siste «pallplassen» med 60,98.

Hva Capello selv får for sin innsats inngår dessverre ikke i statistikken.