Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rooney velger fødsel foran Liverpool og CSKA

Sier som Årst og Aarøy.

SNART FORELDRE: Wayne Rooney og kona Colleen venter barn, og fotballen må vike dersom fødselen sammenfaller med kamptidspunkt. Både Champions League og storkampen mot Liverpool står i fare. Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth
SNART FORELDRE: Wayne Rooney og kona Colleen venter barn, og fotballen må vike dersom fødselen sammenfaller med kamptidspunkt. Både Champions League og storkampen mot Liverpool står i fare. Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth Vis mer

||| (Dagbladet.no): Wayne Rooney gir manager Alex Ferguson klar beskjed om sine prioriteringer dersom Manchester Uniteds Champions League-kamp mot CSKA Moskva 21.oktober, eller storkampen mot Liverpool fire dager senere, skulle kollidere med kona Colleens forestående fødsel.

Da blir Rooney hjemme.

- Selvfølgelig vil jeg være tilstede når barnet mitt blir født, og dersom noe skulle skje rundt det tidspunktet er jeg sikker på at jeg blir her, sier han ifølge Guardian.

Colleen Rooney har termin på Rooneys 24-årsdag 24. oktober, tre dager etter europacupmøtet i fjorsesongens finaleby, og spissen håper at kona holder seg til kampen mot CSKA er unnagjort.

- Dersom alt går etter planen vil jeg spille for United, for det er jobben min og det jeg blir betalt for. Hun skal nedkomme like etter kampen, og selvfølgelig er det langt (til Moskva), men jeg drar om ikke det skjer noen forandringer like før, sier han.

Samtidig vil nok 23-åringen håpe at den førstefødte kommer til verden en annen dag enn 25. oktober, når Liverpool venter i ligaen.

Skryter av Berbatov
Et eventuelt tap av Wayne Rooney trenger ikke å bli så skjebnesvangert for et Manchester United som har fått en perfekt start på årets Champions League, med to seire på to forsøk.

Rooney har imidlertid vært sentral i den gode sesongåpningen, og med Michael Owen trolig lyskeskadd har ikke United flust med angrepsalternativer. Rooney mener likevel at supporterne har lite å bekymre seg for, og tror laget er i ferd med å finne melodien uten Cristiano Ronaldo på førstefiolin.

- Vi spiller en annen type fotball nå. I fjor var kretset mye rundt Cristiano, men i år er det flere som bidrar med mål. Ved starten av denne sesongen spilte vi ikke så bra, men vi har vunnet alle kampene etter Burnley, og likevel fikk vi kritikk denne uka, sier spissen.

Han tror blant annet at Dimitar Berbatov blir sentral i forsøket på å følge opp fjorårets ligagull.

- Jeg mener han har fått litt ufortjent kritikk. Noen ganger gjør kroppspråket hans at han ikke ser ut som han jobber så hardt, men det gjør han. Han er en fantastisk spiller som gjør store ting for oss, sier Rooney om bulgareren som forvandlet United da han kom inn etter tjue minutter mot Wolfsburg i midtuka.

Ikke den første med utfordring
Med uttalelsene om kona Colleens forestående sykehusbesøk har Wayne Rooney forøvrig også valgt side i den lengevarende debatten om hva som er viktigst - fotball eller fødsel.

Vår egen Ole Martin Årst satte en tidlig standard her hjemme da han gikk hardt i klinsj med TV2-ekspertene Ivar Hoff og Mini og valgte å bli hjemme med sin kone da Tromsø kjempet for å overleve borte mot RBK i siste serierunde for seks sesonger siden.

Paul Scharner på sin side gjorde det motsatte, og prioriterte fotball foran fødsel da Brann møtte Molde i 2005.

Landslagsstopperne Brede Hangeland og Kjetil Wæhler, samt AaFK-spiss Tor Hogne Aarøy, er andre som har gjort det helt klart at fotball kommer i andre rekke når det er barn på vei.

I fjor fikk Liverpools Xabi Alonso beskjed av manager Rafa Benitez om at han kunne glemme å sette seg på noe fly til Milano og Italia for å møte Inter, fordi Benitez ikke ville vente på en avklaring på fødestua.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media