Rooney venter på VM-dommen

Undersøkt på sykehuset.

(Dagbladet.no): Det er Wayne Rooney-sirkus på Bupa-sykehuset i Manchester i ettermiddag. I dag ble 20-åringen fløyet hjem fra treningsleiren i Tyskland i privatfly.

I Manchester ventet legene - og halve presse-England.

Fulgt av livvakter ble Svennis\' kronjuvel geleidet inn på klinikken for den aller siste, men også viktigste, undersøkelsen av metatarsalbeinet.

Det lille beinet som gror godt, men kanskje ikke godt nok for spill i VM-sluttspillet.

I går skapte saksespark-rapportene stormende jubel i fotballgale England. Og etterpå sa Rooney, etter ei økt med fysioterapeutene, at han følte seg bra.

- Jeg er trygg, og han er 300 prosent sikker på at han skal spille, sier Svennis.

Men det er legene som avgjør, og i dag brukte de bare 25 minutter på undersøkelsen av fotbeinet til Manchester United spissen. En avgjørelse er ventet i kveld eller i morgen tidlig.

Siste frist for England og Rooney er fredag kl. 15 norsk tid. Da må landslagssjef Sven-Göran Eriksson enten bekrefte 20-åringen i VM-troppen, eller ta ut reserven Jermain Defoe.

Hvis landslaget og United er uenige om Rooneys helsetilstand, skal en Fifa-lege vurdere om spissen er spilleklar, skriver Sky Sports i ettermiddag.

RETT INN OG UT: Rooneys metatarsal-bein ble skannet på under en halv time.
ENGLAND HOLDER PUSTEN: Nå gjenstår bare legenes dom for Wayne Rooney. I dag ble han fløyet inn til Manchester fra Tyskland, for undersøkelsen som avgjør om han blir VM-spiller eller ikke.