FORRÆDERSTEMPEL: Alex Ferguson mener Wayne Rooney aldri vil bli kvitt forræderstempelet han fikk av Everton-fansen etter at han gikk til Manchester United sommeren 2004.Foto: SCANPIX/EPA/ROGER PARKER
FORRÆDERSTEMPEL: Alex Ferguson mener Wayne Rooney aldri vil bli kvitt forræderstempelet han fikk av Everton-fansen etter at han gikk til Manchester United sommeren 2004.Foto: SCANPIX/EPA/ROGER PARKERVis mer

- Rooney vil alltid bli sett på som en forræder

Ferguson tror stjernespissen får det hett mot Everton.

Engelsk liga direkte i fotballstudio fra kl. 13.00.

(Dagbladet): Manchester United slo riktignok Aldershot ut av ligacupen i midtuka, men det er vanskelig å snakke om å revansjere seg mot et lag på nedre halvdel av tabellen i League 2 etter å ha blitt påført det styggeste nederlaget i moderne tid mot byrival Manchester City forrige søndag.

Den virkelige jobben med å gjenreise stoltheten starter i Liverpool lørdag ettermiddag når sir Alex Fergusons menn gjester Everton på Goodison Park.

- Det har vært en tøff uke for oss alle. Det var et elendig resultat, men vi er nødt til å komme over det - fansen, spillerne, de ansatte, støtteapparatet - alle som én, som var en del av skuffelsen. Vi må reise oss. Vi koste oss på tirsdag kveld mot Aldershot, men det er i morgen (i dag) at vi må stå fram. Man kan analysere City-kampen ihjel, men det vil ikke gagne oss. Holdningen min er å glemme det fullstendig - det skjedde aldri, sa Ferguson på gårsdagens pressekonferanse, ifølge Sky Sports.

Lagets offensive ledestjerne, Wayne Rooney, kunne nok tenke seg å forsøke å finne tilbake flyten på en hvilken som helst annen arena enn hans tidligere hjemmebane. Selv om han har tidligere har hatt gode opplevelser på Goodison som United-spiller, har han verken fått le sist eller best ved de siste tre visittene.

I fjor, like etter at 26-åringen var blitt navngitt i en utroskapssak, ble han sågar skånet av sir Alex Ferguson, som ikke ville utsette spissjuvelen for hetsen fra Everton-fansen i frykt for hvordan han skulle reagere. Også i 2008 så United-sjefen nødt til å ta grep da Rooney var i ferd med å pådra seg rødt kort i frustrasjon.

I ettermiddag er han imidlertid med i startoppstillinga med spissmakker Javier Hernandez, og Ferguson forventer at han vil få det hett også i dag, selv om det er over sju år siden han forlot Everton.

- Jeg tror ikke spillerne vil forsøke å trekke ham opp. Det har vi ikke sett noen eksempler på de gangene vi har møtt Everton. Han ser ut til å komme godt overens med spillerne deres. Men alle vet hvordan fansen oppfører seg. For dem er han en forræder, og det kommer aldri til å endre seg, sier Ferguson.

Manchester United har historisk sett slått knallhardt tilbake etter stygge nederlag. Sesongen 1996/1997 tapte de 0-5 mot Newcastle og 3-6 mot Southampton i løpet av seks nitriste oktoberdager, men vant likevel ligaen med sju poengs margin til slutt. Også i 1999/2000 røk de på et 0-5 tap tidlig i sesongen - den gangen mot Chelsea - men endte likevel opp med den mest suverene seiersmarginen i Premier League-æraen (18 poeng til lag nummer to) i mai. Det hører imidlertid til historien at utfordrerne den gangen var på langt nær like sterke som det Manchester City og Chelsea er i dag.

- Vi har erfaring med å komme tilbake mange, mange ganger, og det er man nødt til når man er en klubb som United. Vi lever med forventningspresset hvert eneste minutt av livene våre, så det vender man seg til, sier Ferguson.

PS! Wayne Rooney får nå støtte fra uventet hold i forbindelse med utestengelsen Uefa ila ham etter det røde kortet mot Montenegro i EM-kvaliken. Miodrag Dzudovic, spilleren Rooney sparket til, har nemlig skrevet et brev til Uefa-president Michel Platini der han ber franskmannen se i nåde til engelskmannen, som står i fare for å miste hele gruppespillet i EM neste sommer, skriver The Guardian.

- Etter vår mening burde ikke Wayne Rooney bli utestengt i en eneste kamp, heter det i brevet.