PÅ MIDTBANEN: Wayne Rooney spilte sentralt på midtbanen til Manchester United da laget møtte Otelul Galati onsdag kveld. Foto: Jon Super/AP Photo/Scanpix.
PÅ MIDTBANEN: Wayne Rooney spilte sentralt på midtbanen til Manchester United da laget møtte Otelul Galati onsdag kveld. Foto: Jon Super/AP Photo/Scanpix.Vis mer

Rooney vil bli den nye Paul Scholes

Men Ferguson kan ikke love mer spilletid på midtbanen.

(Dagbladet): Manchester United vant 2-0 mot Otelul Galati i Champions League onsdag kveld. I hovedrollen spilte Wayne Rooney - og engelskmannen ble lovpriset av manager Sir Alex Ferguson etter kampen.

- Rooney var fantastisk, med pasningene og spilleforståelsen sin. Han gjorde det veldig bra, sa United-manageren til Viasat.

Rooney, som har scoret ni mål i Premier League denne sesongen, spilte i en litt uvant rolle mot lilleputt-laget fra Romania. Den vanligvis så offensive 26-årigen spilte i en renere midtbanerolle.

På spørsmål om han kan se for seg selv i en Paul Scholes-rolle i framtida, sier Rooney følgende:

- Jeg spilte mye i den posisjonen da jeg var yngre. Du får ballen mye. Hvis manageren spør om jeg vil spille midtbane, vil jeg gjøre det. Det er opp til ham, sier Rooney til Daily Mirror.

Manchester United forsøkte å finne sin Scholes-erstatter i Inters Wesley Sneijer i sommer - men United var ikke villig til å møte nederlenderens lønnskrav.

Selv om Rooney storspilte på midtbanen i går kveld, vil ikke Ferguson love spissen mer spilletid på midtbanen.

- Det er viktig å vinne. For Rooney er det en midlertidig løsning å bruke ham på midtbanen. Vi mangler mange spillere akkurat nå, sier Ferguson.

FORNØYD: Alex Ferguson skrøt av Rooney som midtbanespiller mot Otelul Galati, men sier det kun er en midlertidig løsning. Foto: ANDREW YATES/AFP PHOTO/SCANPIX.
FORNØYD: Alex Ferguson skrøt av Rooney som midtbanespiller mot Otelul Galati, men sier det kun er en midlertidig løsning. Foto: ANDREW YATES/AFP PHOTO/SCANPIX. Vis mer