Rooney vil ha penge-bevis

Everton har tilbudt Wayne Rooney 635 000 kroner i uka i fem år framover. Nå forlanger 18-åringen økonomiske garantier fra klubben før han vurderer å skrive under.

Everton-ledelsen biter negler mens de venter på om gullgutten skal skrive under den nye kontrakten. Men Rooney gjør det ikke lettere. Ifølge Daily Express har han og rådgiverne hans forlangt at Everton skal redegjøre for sin nåværende økonomiske situasjone, og for deres planer for framtid. Hvis Everton ikke er villig til å gjøre dette, vil Rooney trolig vente med å skrive under. 18-åringen har ett år igjen av kontrakten med klubben.

Enorm gjeld

Wayne vil vite hvordan klubben har tenkt å finansiere lønna hans, og hvordan den vil komme seg ut av gjeldskrisa Everton er inne i. Everton har en halv milliard kroner i gjeld.

Rooney må skrive under den nye kontrakten før overgangsvinduet stenger 31. august. I bakgrunnen lurer Mancester United, som vil ha Rooney, men som ikke er villig til å betale de 350 millionene Everton forlanger. Dersom Rooney ikke er villig til å inngå ny kontrakt med Liverpool-klubben, vil de trolig måtte selge ham billigere, og da kan United være på pletten.

Vil ha svar snart

-  Jeg er positiv og optimistisk. Vi har tilbudt Wayne en fantastisk kontrakt, og jeg forventer at han aksepterer den. Vi venter på et svar, og jeg håpte at han ville gitt oss det allerede. Men vi håper det kommer snart, sier Everton-manager David Moyes.

INGEN SVAR: Wayne Rooney holder Everton på pinebenken mens han teller på knappene om han skal skrive under ny kontrakt.