Rooney vil slå tilbake som Terry

Prøver å glemme finaletapet.

VIL GLEMME ROMA: Josep Guardiola gratulerer Seydou Keita, mens en skuffet Wayne Rooney passerer dem på Stadio Olimpico i Roma. Foto: AFP
VIL GLEMME ROMA: Josep Guardiola gratulerer Seydou Keita, mens en skuffet Wayne Rooney passerer dem på Stadio Olimpico i Roma. Foto: AFPVis mer

|||(Dagbladet.no) For et drøyt år siden forlot John Terry Champions League-finalen oppløst i tårer. Han hadde misset på straffespark og Chelsea tapte for Manchester United.

Chelsea-stopperen svarte med å score for England i den påfølgende landskampen.

Nå ønsker Wayne Rooney å slå tilbake på samme måte, halvannen uke etter finalenederlaget mot Barcelona.

Vil kvitte seg med skuffelsen
United-spillerne i Roma var ikke så nedbrutt som Chelsea-spillerne var i fjor. De hadde ikke dagen og Barcelona var mye bedre. Det var nok lettere å svelge enn det straffekonknederlaget Chelsea gikk på i Moskva.

Likevel sier Rooney at det er godt det kommer to landskamper nå, slik at han kan få finalen ut av systemet.

- Vi var veldig skuffet etter tapet. Men for å være ærlig så bestemte vi oss dagen etter for å glemme kampen og rette fokuset mot landskampene, sier Rooney ifølge PA Sport.

Engelskmennene har full pott etter fem kamper, og møter Kasakhstan borte på lørdag og Andorra hjemme neste uke.

DEN STORE NEDTUREN: Manchester United drømte om fem titler, men måtte nøye seg med tre. Foto: AFP
DEN STORE NEDTUREN: Manchester United drømte om fem titler, men måtte nøye seg med tre. Foto: AFP Vis mer

- Jeg er glad for at jeg nå kan kvitte meg med den (Champions League-finalen) fra tankene. Det vil være godt å få en seier med England, og et mål eller to, sier United-spissen.

- Lær av Terry
Nå som han har fått finaletapet litt på avstand, klarer Rooney å se tilbake på sesongen med en god følelse.

- Vi er selvfølgelig skuffet over den siste kampen, men det har tross alt vært en god sesong. Vi vant Premier League, ligacupen og klubb-VM, så det har vært en bra sesong, sier Rooney ifølge AFP.

Landslagssjef Fabio Capello snakket på søndag om hvor viktig det er for United-gutta å nullstille seg til kampen mot Kasakhstan, og han trakk fram Terry som et forbilde - med tanke på alt han gikk gjennom på denne tida i fjor.

- Terry er en kriger. Han spilte veldig bra i kampen etter å ha bommet på straffesparket. Jeg håper på en tilsvarende reaksjon fra de andre spillerne. Det er veldig, veldig viktig. Det er normalt at man både taper og vinner i løpet av karrieren. Jeg, for min del, glemmer hver gang jeg har tapt en kamp, sa Capello.

England er store favoritter i begge kampene de skal ut i nå - og de har ei god luke ned til Kroatia, som er fem poeng bak.

SLO TIL BAKE MED SCORING: John Terry reiste seg etter Champions League-finaletapet i fjor, og scoret i den påfølgende landskampen mot USA. Foto: AFP
SLO TIL BAKE MED SCORING: John Terry reiste seg etter Champions League-finaletapet i fjor, og scoret i den påfølgende landskampen mot USA. Foto: AFP Vis mer