- Rooney vil ta straffer, frispark, cornere og 5-metere

(Dagbladet.no): De største stjernene i Premier League protesterer sjelden når de blir spart til «ubetydelige» ligacupkamper.

Wayne Rooney er et hederlig unntak.

Når Manchester United møter Championship-laget Coventry i 3. runde i kveld, har United-spissen nesten grått seg til en plass i troppen.

- Wayne Rooney har vært på meg hele tiden, og vil spille, sier Sir Alex Ferguson ifølge Manchester Evening News.

21-åringen har nettopp kommet tilbake etter hårstråbruddet i foten han pådro seg i ligapremieren, og spilte hele kampen mot Chelsea i helga.

Rooney var som vanlig proppfull av energi, og pådro seg selvsagt et gult kort i 2. omgang. Energilageret har ikke vært mindre på trening denne uka.

- Han ønsker å spille, han ønsker å være kaptein, han ønsker å ta straffene, cornerne, frisparkene, 5-meterne - alt sammen, sier Ferguson.

Om Rooney får starte er tvilsomt - for United-sjefen sender tradisjonen tro et svært reservepreget mannskap på banen i kveld.

SPILLESUGEN: Wayne Rooney var tilbake til sitt gamle jeg mot Chelsea på søndag. Foto: AFP
SPILLESUGEN: Wayne Rooney var tilbake til sitt gamle jeg mot Chelsea på søndag. Foto: AFP Vis mer

- Jeg kommer til å bruke de unge guttene, men også spillere som Anderson, Nani og kanskje O\'Shea. Men folk som Pique, Evans, Simpson, Bardsley, Eagles, Martin, Dong, Campbell og Kuszczak vil være involvert, sier han til klubbens hjemmeside.

• Din mening: Hvem er Premier Leagues beste spiss?

<B>I ØRET PÅ FERGIE:</B> - Wayne Rooney has been in my ear wanting to play, sier Ferguson.