- Rooney vil vekk fra Manchester United

Sentral kilde bekrefter.

UKLAR FRAMTID:  Tar Wayne Rooney med seg sønnen Kai og drar fra Manchester? FOTO: NTB SCANPIX
UKLAR FRAMTID: Tar Wayne Rooney med seg sønnen Kai og drar fra Manchester? FOTO: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Det har vært mye fram og tilbake med Wayne Rooney (27) de siste ukene. Blir han i Manchester United, eller søker han nye utfordringer etter ni år på Old Trafford?

Mike Phelan var assistenttrener for Sir Alex Ferguson fra 2008 og fram til han pensjonerte seg i vår. Han er ikke i tvil om at Rooney ønsker seg vekk.

Manglende ambisjoner
I 2010 påsto angriperen at United manglet ambisjoner. Han ble overtalt til å bli, og fikk en bedre økonomisk avtale.

I mai hevdet Sir Alex at Rooney på ny ville bort.

- Den første episoden kan du sette på kontoen for uerfarenhet. Når han vil bort for andre gang, har han satt seg selv utenfor, sier Phelan til storavisa The Sun i dag.

- Wayne er i den største klubben du kan være i. Hvorfor trekke dette i tvil, med mindre du ønsker nye utfordringer og føler at du ikke får dem i Manchester United?

Møter
Fergusons arvtaker, David Moyes, hadde mandag sin første arbeidsdag for Manchester United. Flere engelske aviser skriver at han allerede har møtt Rooney.

De to har en gammel feide tilbake fra da begge var i Everton tidlig på 2000-tallet. Men Moyes har gjort det klart at han ønsker at Rooney skal bli i klubben.

27-åringen var skuffet da han ble utelatt fra store kamper forrige sesong, blant annet mot Real Madrid i Champions League. Derfor er det viktig for Moyes å overbevise Rooney om at han blir en sentral brikke under hans regime.

Arsenal, Chelsea, Barcelona og Paris Saint Germain har signalisert interesse for spilleren.

FERGUSON-ASSISTENT:  Mike Phelan (bak). FOTO: NTB SCANPIX
FERGUSON-ASSISTENT: Mike Phelan (bak). FOTO: NTB SCANPIX Vis mer