PÅ KANT MED SJEFEN: Wayne Rooney satt på benken, og kom inn som venstrekant i 2-2-kampen mot WBA lørdag. Nå vil spissen bort, skriver britiske aviser. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKER
PÅ KANT MED SJEFEN: Wayne Rooney satt på benken, og kom inn som venstrekant i 2-2-kampen mot WBA lørdag. Nå vil spissen bort, skriver britiske aviser. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKERVis mer

Rooney vil vekk, vekk, vekk

Britiske aviser er samstemte.

|||• Torsdag: Ekspertene tror Rooney er ferdig i United

(Dagbladet): I går ettermiddag gikk Manchester United ut med en korreksjon. En pressetalsmann for rødtrøyene avviste sannhetsinnholdet i Sunday Mirrors forsida om Wayne Rooneys farvel til United.

- Å antyde at Wayne Rooney kommer til å bli solgt i januar, er nonsens, sa talsmannen.

Benektelsen fungerte ikke, i dag viser britisk presse en samlet front når det gjelder England-spissens framtid hos fjorårets ligacup-mestere.

Her er avisenes beskrivelser av Rooneys påståtte feide med Ferguson i United:

• Daily Mail: Rooney har fortalt Ferguson at han vil bort, han skriver ingen ny kontrakt og vil helst selges i januar. Spissen mener hans forhold til Ferguson er elendig og sammenlikner selv situasjonen med det som skjedde David Beckham før Real-overgangen. Følte det som en straff at han ikke fikk starte mot Fulham, Sunderland og Valencia

• The Sun: Avisa skriver at Rooney kranglet med Ferguson, etter prostitusjonsavsløringen. 25-åringen vil til Real Madrid i januar, og slik reagerer Real-direktør Jorge Valdano på den muligheten:
- Vårt problem er hvem vi skal kvitte oss med hvis Wayne Rooney kommer, sier Valdano.

• Daily Mirror: Real Madrid pekes ut som neste stoppested, og United kan bli tvunget til å selge for 50 millioner pund. Avisa skriver at Rooney og Ferguson ikke snakker sammen lenger. Andre interesserte klubber: Barcelona, Manchester City og Chelsea.  Resten av spillergruppa i United er splittet når det gjelder hvem som får sympati, Rooney eller manageren.

• Daily Express: Har kilder på at forholdet til Ferguson er knust, etter en rekke krangler. Derfor ønsker spissen seg et reint brudd med skotten. Rooneys uttalelser om at han ikke har vært skadd i høst skal ha irritert Ferguson voldsomt.

• The Independent: Rooney er ikke bare misfornøyd med Ferguson. Han synes klubben ikke har erstattet Ryan Giggs, Paul Scholes og Gary Neville på en ordentlig måte, og ønsker seg større investeringer i stallen. Derfor sa han nei til å forlenge, og avisa mener det er mest sannsynlig at han blir solgt til sommeren.

• The Times (innlogging): Rapporterer om isfront mellom Rooney og Ferguson, den skal ha vart i ukesvis. Spissen har sagt til United-ledelsen at han drar når kontrakten løper ut, dersom han ikke selges før det. Real Madrid og byrival City står først i køen. Pris: 50 mill. pund.

• Daily Telegraph: Allerede i forrige uke fikk United beskjeden, Rooney forlenger ikke kontrakten verd 900 000 kroner i uka. Derfor vurderes et salg. Avisa skriver at mye tyder på at England-spissen er på vei ut.

• The Guardian: Skriver at flere TV-stasjoner fikk beskjed om at de ikke kunne stille spørsmål om Rooney lørdag. Mener behandlingen av Rooney minner om Beckhams.

- Alle snakker om den berømte hårfønerbehandlingen. Men når han virkelig har fått nok, så er han mye mer likegyldig. En dag er du United-spiller, den neste er du borte, sier tidligere United-back Paul Parker til avisa.

Avisa skrev allerede i går kveld om Rooneys kontraktsnekt, og det samme gjorde nyhetsbyrået PA.

HODEBRY: Sir Alex Ferguson er årsaken til at Wayne Rooney vil bytte klubb, skriver britisk presse. Foto: AFP/ANDREW YATES
HODEBRY: Sir Alex Ferguson er årsaken til at Wayne Rooney vil bytte klubb, skriver britisk presse. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer