- Rooney viser sin misnøye på Uniteds treningsfelt

Uniteds norske supportere får dårlig nytt.

IKKE SPILT KAMP SIDEN I APRIL: Wayne Rooney hadde knapt landet i Thailand i juli da han ble sendt hjem til Manchester med skade. 27-åringen har ikke spilt en match for ligamesterne siden april. Foto: AFP PHOTO / Nicolas ASFOURI / NTB SCANPIX
IKKE SPILT KAMP SIDEN I APRIL: Wayne Rooney hadde knapt landet i Thailand i juli da han ble sendt hjem til Manchester med skade. 27-åringen har ikke spilt en match for ligamesterne siden april. Foto: AFP PHOTO / Nicolas ASFOURI / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Wayne Rooney er sentrum for sommerens aller, aller største overgangføljetong innad i Premier League.

I dag er Manchester United-spissen hjemme i Manchester med en skulderskade mens lagkameratene møter svenske AIK i Sverige i kveld, halvannen uke før Premier League-start.

På samme måte var 27-åringen også på treningsfeltet Carrington med lårtrøbbel da United-kompisene spilte oppkjøringskamper i Asia nylig.

Og det er på treningsfeltet han mest tydelig viser at han ikke ønsker seg en framtid hos de regjerende ligamesterne. Det har United.no-redaktør Dag Langerød fått bekreftet fra sitt kildenett rundt Manchester-klubben.

- Så vidt jeg har skjønt er Wayne Rooney misfornøyd i United. Han har ikke lagt skjul på misnøyen sin på Carrington den siste måneden. Jeg vil ikke si noe mer enn det, sier Langerød til Dagbladet.

Rapportene han mottar stemmer godt med britiske avisers framstilling av Rooneys steile holdning.

Finner ikke på Rooney-rykter Seinest i dag meldes det at United-stjernene vender Rooney ryggen fordi han ønsker seg vekk, etter at klubben til spissens fortvilelse har avslått to bud fra Jose Mourinho og Chelsea. De siste ukene er det stadig blitt gjentatt at en «sinna og forvirret» Rooney ser på sin tid i rødt som historie.

- Britiske reportere finner ikke på dette. Det er noen i United eller rundt Rooney som forteller dette. Men United har ikke sagt et ord offisielt, annet enn at de ikke selger. Vi får se hva som skjer, sier United.no-redaktøren.

- Hvordan tror du overgangsfarsen ender?

- Jeg klarer ikke å se at Wayne Rooney er United-spiller i førsteelleveren i 2013/2014-sesongen. Årsaken er at jeg tror mye av det som står i media er korrekt. Jeg har selv sjekket med folk rundt klubben, og disse tingene stemmer. Rooney er ikke lysten på å være i United. Det er veldig klart.

Samtidig tviler Langerød på at United selger til en Premier League-rival. Han tror David Moyes og co. heller lar en snurt Rooney få en mindre rolle framover.

- Personlig vil jeg heller se ham på reservelaget enn å selge til Chelsea. Jeg vil ikke bruke uttrykket å råtne, men han får heller gjøre en annen jobb.

VM-sesong United-eksperten har ikke gitt opp at Rooney og klubben kan bli perlevenner på nytt, akkurat det skjedde tilsynelatende da den tidligere Everton-spilleren la inn en overgangssøknad høsten 2010.

HVEM GÅR HVOR? Her er de spillerne som kobles oftest vekk fra sine klubber i sommer. Fra venster: Gareth Bale, Cesc Fabregaz, Luis Suarez og Wayne Rooney. Foto: Reuters / NTB scanpix
HVEM GÅR HVOR? Her er de spillerne som kobles oftest vekk fra sine klubber i sommer. Fra venster: Gareth Bale, Cesc Fabregaz, Luis Suarez og Wayne Rooney. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har et lite håp siden det er VM-sesong, jeg tror Rooney ønsker å spille fra start for England. Hvis han ikke får gå til Arsenal eller Chelsea må han prøve å få spille i United. Han må kanskje bite i gresset og akseptere at han har to år igjen av kontrakten.

Langerøds håp blir knust den dagen Rooney offisielt legger i en ny skriftlig «transfer request».

- Kommer overgangssøknaden for andre gang på tre år blir blir det vanskelig å komme tilbake. Det er fortsatt folk på Stretford End som ikke liker ham på grunn av det som skjedde sist. Hvis det skjer igjen kommer heller ikke vanlig fans til å tilgi.

Drittlei Det var eks-sjef Alex Ferguson som i sin avskjedstale i mai avslørte at Rooney vil vekk. Siden den gang har saken rullet og rullet, på tross av at United stadig fastholder at angriperen ikke er til salgs.

- Jeg tror de aller fleste United-fans er drittlei Wayne Rooney nå. Det er ikke bare bare spekulasjoner om overgang, det er også disse skadene. Til og med jeg er også smålei Rooney, sier United-redaktøren.

Men han er ikke lei nok til å se ham i blått på Stamford Bridge eller på Etihad.

IKKE MORO LENGER? Meldingene som kommer fra Manchester forteller om en Wayne Rooney som mistrives. Foto: AFP /ANDREW YATES./ NTB SCANPIX
IKKE MORO LENGER? Meldingene som kommer fra Manchester forteller om en Wayne Rooney som mistrives. Foto: AFP /ANDREW YATES./ NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg er ekstremt lite lysten å se ham i en annen engelsk klubb. Alle United-fans vet at når han hodet på rett plass så er han en fantastisk spiller. Folk sier han hadde en skuffende sesong sist, men likevel hadde han 20-30 mål og målgivende, sier Langerød.

TAKK FOR NÅ: Alex Ferguson fortalte etter den siste hjemmekampen på,Old Trafford, som Rooney ikke spilte, at spissen ikke lenger ønsker å være i klubben. Foto: AP Photo/Jon Super/ NTB SCANPIX
TAKK FOR NÅ: Alex Ferguson fortalte etter den siste hjemmekampen på,Old Trafford, som Rooney ikke spilte, at spissen ikke lenger ønsker å være i klubben. Foto: AP Photo/Jon Super/ NTB SCANPIX Vis mer