GODE VENNER: Wayne Rooney (t.v.) og Ole Gunnar Solskjær kjenner hverandre godt. Rooney mener likevel at Mauricio Pochettino er mest skikket til jobben som permanent United-trener. Foto: NTB scanpix
GODE VENNER: Wayne Rooney (t.v.) og Ole Gunnar Solskjær kjenner hverandre godt. Rooney mener likevel at Mauricio Pochettino er mest skikket til jobben som permanent United-trener. Foto: NTB scanpixVis mer

Premier League

Rooney vraker Solskjær

Mener Manchester United bør gå for Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

  • Manchester U. - Brighton, klokka 16.00

Tidligere Manchester United-spiller Wayne Rooney (33) sier at hvis det var opp til ham, ville han gått for Mauricio Pochettino (46).

Rooney uttaler seg til ESPN om det som er en het debatt i England: Hvem bør bli permanent manager i Manchester United etter José Mourinho?

Ole Gunnar Solskjær (45) har fått en knallstart som midlertidig manager med seks seirer på rad. Men Rooney er ikke i tvil: Det er nåværende Tottenham-manager Pochettino som er mannen til å lede United inn i framtida.

- Først av alt må du gi Ole en sjanse. Dette er en diskusjon The Glazers (eierfamilien) må ta. Men hvis jeg skulle pekt ut noen, ville jeg gått for Pochettino, sier Rooney.

Han spilte i United fra 2004 til 2017. Nå er han i D.C. United i Washington.

ESPN opplyser at de har fått et eksklusivt intervju med stjerna under noen mediedager i Major League Soccer.

Solskjær skal etter planen lede United fram til sommeren. Deretter skal han - fortsatt ifølge planen - ta en ferie, før han igjen gyver løs på oppgavene i Molde.

Nordmannen legger ikke skjul på at han kan tenke seg storjobben på Old Trafford permanent.

Men Rooney er klar:

- De siste 20-30 åra - og under perioden med Alex Ferguson - har Manchester United basert seg på å dyrke fram unge spillere. Jeg synes Pochettino er den som får det beste ut av spillerne sine, enten de er unge eller gamle.

Angrepsspilleren legger ikke skjul på at det har vært trist å se United.

- Det har ikke vært artig å se dem det siste året og vite at spillerne ikke har vært fornøyde. Jeg tipper alt han (Solskjær) har sagt, er: «Gå ut og spill fotball. Uttrykk dere selv. Kos dere.»

Ikke minst er det påfallende hvordan Solskjær har fått i gang Paul Pogba. At det rådyre kjøpet til 89 millioner pund - eller 985 millioner kroner - ofte befant seg på benken under José Mourinho, ble drøy kost for United-styret. Noe stemte ikke. Og noen dager før jul fikk Mourinho sparken.

Etter 1-0-seieren over Tottenham sist søndag var en annen England-legende - Alan Shearer - åpenbart imponert over United.

Om den framtidige managerjobben sa han:

- Hvis United fortsetter dette spillet under Solskjær - og vinner et trofé - må du bare gi ham jobben.

Alt tyder på at United er sjanseløs på å vinne Premier League. Til det er Liverpool og Manchester City altfor langt foran. Men klubben er stadig med i FA-cupen og Champions League. Der venter henholdsvis Arsenal (25. januar) og Paris Saint-Germain (12. februar).