SLITER PÅ ANFIELD:  Wayne Rooney har ikke scoret på Anfield på ti år. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix.
SLITER PÅ ANFIELD: Wayne Rooney har ikke scoret på Anfield på ti år. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix.Vis mer

Rooneys Anfield-kompleks: Bare tre skudd på mål de siste ti årene. Én scoring

- Kanskje han prøver for mye?

(Dagbladet): Om to dager setter Manchester United seg på bussen i retning i Liverpool. På Anfield skal den uhyre viktige kampen om fjerdeplassen utspille seg.

Gjestene er i føringen om å sikre seg den siste Champions League-plassen, men med tap søndag, har Liverpool kontrollen.

Wayne Rooney har stått fram som en leder med stor L denne sesongen, og er i tillegg lagets toppscorer med elleve nettkjenninger.

Men lite tyder på at Wayne Rooney kommer til å ha en god dag søndag. I alle fall hvis vi ser på tallene fra tidligere møter. United-kapteinen som er oppvokst i Liverpool, sliter nemlig fryktelig på Liverpools hjemmearena.

Kun én nettkjenning Tall som The Telegraph har lagt fram, viser at 29-åringen har spilt ti kamper på Anfield inkludert to kamper for Everton. Den første i 2002.

Rooney har bare scoret en gang i løpet av 745 minutter på banen. Det som er enda mer oppsiktsvekkende er at bare tre skudd har truffet innenfor stengene.

Scoringen kom i hans første kamp på Anfield som Manchester United-spiller i 2005. Det var for øvrig kampens eneste mål.

- Kanskje han prøver litt for mye? Med tanke på hans bakgrunn, som oppvokst i Liverpool som blå, i tillegg har han et spesielt forhold til Liverpool som United-spiller. Det kan hende han prøver litt for mye, men da får vi satse på at han har noen mål i banken han kan dra fram på søndag, sier redaktør i United-Supporteren, Lars Morten Olsen, til Dagbladet.

Nøkkelspiller Wayne Rooney har altså vært utrolig viktig for et Manchester United som denne sesongen reiser seg på beina igjen etter det begredelige fjoråret. Det blir han utvilsomt også i prestisjeoppgjøret på søndag.

- Han er en av nøkkelspillerne, det er det ingen tvil om. Han har vært en av de viktigste denne sesongen. Etter at han har blitt flyttet fram som spiss de siste tre kampene, mener jeg han har gjort det enda bedre enn da han spilte på midten. Vi ser lyst på det, sier Olsen.

REDAKTØR: I United-Supporteren, Lars Morten Olsen. Foto: United-Supporteren
REDAKTØR: I United-Supporteren, Lars Morten Olsen. Foto: United-Supporteren Vis mer

Alt tyder på at det er duket for et forrykende oppgjør på Anfield. Det er sjelden det ender i uavgjort mellom de bitre rivalene. Faktisk har bare én av de siste 22 endt uavgjort.

- Begge lag har et enormt press på seg, men sett på tabellen vil jeg si at Liverpool har et enda større press. Det er ille for United å tape, misforstå meg rett, men sett ut fra tabellen er det mye verre for Liverpool å tape. Da skal de få det vanskelig med å ta en topp fire-plassering.

Formlag Liverpool er Premier Leagues soleklare formlag, og har ikke tapt siden de røk på 0-3 mot nettopp United på Old Trafford i desember.

- De har gjort det imponerende bra etter at de tapte for United. Det innrømmer jeg, det. Etter at de solgte (Luis) Suarez har de hengt utrolig godt med. Det virker som uansett hvilket lag de møter, går de rett i strupen på motstanderen. Det blir nok tøft å stå imot, sier Olsen.

Det ser unektelig lyst ut for de røde fra Manchester når det gjelder en topp fire-plassering og Champions League-plass. Faktisk kan de også kapre andreplassen på tabellen, da de kun er to små poeng bak byrival City. Lars Morten Olsen er klar på at noe annet enn en topp fire-plassering vil være en skuffelse.

- Ja, målsettingen før sesongen var å komme innen de topp fire. Så sant United klarer målsettingen, enten det er å bli nummer to, tre eller fire, er sesongen vellykket. Blir det femteplass eller dårligere, er det mislykket. Så enkelt er det, sier United-Supporteren-redaktøren til Dagbladet.