TRENER MED ENGLAND: Wayne Rooney. Foto: NTB Scanpix
TRENER MED ENGLAND: Wayne Rooney. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rooneys drøm. Ville avslutte i United

Tordag tar en æra i englesk fotball slutt når Wayne Rooney spiller sin siste landskamp, 15 år etter sin debut.

Torsdag kveld går Rooney ut på gresset med den engelske landslagsdrakta på for aller siste gang, når England tar imot USA til privatlandskamp på Wembley.

33-åringen vil bli byttet inn, få kapteinsbindet og motta sin siste hyllest før han legger landslagsskoene på hylla for alltid.

Rooney, som siden juni har spilt for DC United i USA, sa nylig at han planlegger å legge opp mens han spiller i MLS, men innrømmer at han aller helst skulle sett at han avsluttet fotballkarrieren i Manchester United.

– Jeg savner tiden i Manchester United, selvfølgelig. Å spille for United var høydepunktet i min karriere, og jeg var der i lang tid. Men det var riktig tidspunkt å forlate klubben, sier Rooney til Manchester-klubbens TV-kanal.

Riktig avgjørelse

– For det første fikk jeg ikke spille. Jeg har alltid vært en spiller som ønsker å være på banen. Jeg snakket med manageren og det virket ikke som jeg ville få mer spilletid, så det var den riktige beslutningen å bytte klubb.

– Ideelt sett hadde jeg blitt og avsluttet min karriere, men i fotball forandrer ting seg, sier spissen.

Etter 13 år i Manchester United gikk Rooney til Everton i 2017, klubben han spilte for før han gikk til United. Oppholdet i Everton varte i ett år før han tok turen over Atlanterhavet.

Hyllest

Rooney har ikke spilt landslagsfotball på to år, men landslagstrener Gareth Southgate har gitt 33-åringen en avslutningskamp slik at spissen, som har scoret 53 landslagsmål, kan motta en velfortjent hyllest for sin innsats for «Three Lions».

Southgates avgjørelse har skapt debatt og flere mener yngre spillere burde slippe til, men landslagssjefen forsvarer sin beslutning.

– For meg handler det om å gi han den anerkjennelsen han fortjener for alt han har gjort for sitt land, sa Southgate nylig.

Når Rooney løper ut på Wembley blir det hans 120. kamp for England.

(NTB)