NY SEIER: United-spillerne jubler etter scoringen til Herrera. Mye tyder på at de kan juble over å bli blant de fire beste. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
NY SEIER: United-spillerne jubler etter scoringen til Herrera. Mye tyder på at de kan juble over å bli blant de fire beste. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB ScanpixVis mer

Rooneys drømmescoring sendte United forbi City

Nå lukter det Champions League-spill på Old Trafford neste sesong.

Manchester United - Aston Villa 3-1 (1-0)

(Dagbladet): Arsenal ga Manchester United en hjelpende hånd i kampen om Champions League-plass ved å slå rival Liverpool tidligere i dag. Med seier ville Manchester United være et stort steg nærmere den viktige fjerdeplassen.

Dagens motstander Aston Villa har en begredelig statistikk mot Manchester United. Siden 1996 har laget kun vunnet én gang mot de røde (i 2009). Og laget skulle få det vanskelig også i dag.

Wayne Rooney vartet opp med en nydelig scoring snaut ti minutter før slutt. Innbytter Angel Di Maria fant angriperen i boksen. Rooney dempet ballen med en lang tå med ryggen mot mål, før han vendte seg rundt og hamret ballen i nettmaskene på volley.

Slo tilbake De fleste trodde nok på dette tidspunktet at kampen var avgjort, men Aston Villa slo tilbake like etterpå. Benteke fikk tid og rom i boksen etter en corner, og sendte ballen under David de Gea. Ikke helt bra keeperspill av sisteskansen der.

Nærmere kom imidlertid ikke bortelaget. For på overtid punktere Ander Herrera kampen med sin andre scoring for kvelden da han enkelt plasserte ballen i mål fra 15 meters hold.

- Aston Villa kjemper for å unngå nedrykk og må kjempe hardt, så det gjorde det vanskelig for oss. De kom til Old Trafford tålmodige og forsøkte å gi oss få muligheter. Vi holdt ballen i laget og forsøkte å vinne kampen gjennom å være tålmodige. Og det gjorde vi, sier Herrera ifølge BBC.

Ropte på straffe Allerede etter fem minutter kunne Aston Villa vært redusert til ti mann.

Ciaran Clark holdt armen rundt nakken til Wayne Rooney, som gikk i bakken på vei alene gjennom mot mål. Angriperen overspilte litt i situasjonen, noe som kan være årsaken til at dommer Roger East valgte å ikke blåse straffespark i situasjonen. Dersom han hadde blåst hadde det fort blitt utvisning.

Fin scoring Hjemmelaget var det førende laget før hvilen, men først etter 43 minutter fikk de hull på byllen.

Marouane Fellaini vant ballen høyt i banen og fant Ashley Young på høyrekanten. Vingen sendte ballen videre ut til Blind som dro seg ned mot dødlinja og slo inn. I boksen ventet Herrera som mottok ballen og dunket den videre i mål.

- Kampen for topp 4 kommer til å bli tøff, men vi er på riktig vei. Vi er i veldig god form, men vi må spille sju kamper til hvor vi må kjempe, sier tomålsscorer Herrera ifølge BBC.

1-0: Ander Herrera sender United i ledelsen. Reuters / Carl Recine/NTB Scanpix
1-0: Ander Herrera sender United i ledelsen. Reuters / Carl Recine/NTB Scanpix Vis mer

- Vi er fortsatt ikke sikre på Champions League-plassen - det er fortsatt et rotterace, sier Manchester United-manager Louis van Gaal etter kampen.

Manchester United gikk forbi naborival Manchester City på tabellen med seieren. De lyseblå har én kamp mindre spilt.

REDUSERTE: Christian Benteke. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
REDUSERTE: Christian Benteke. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer