PÅGREPET: Wayne Rooneys far, Wayne Rooney senior, er arrestert i forbindelse med betting-saken som ryster skotsk fotball.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
PÅGREPET: Wayne Rooneys far, Wayne Rooney senior, er arrestert i forbindelse med betting-saken som ryster skotsk fotball.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Rooneys far og onkel arrestert i skotsk fotballskandale

Siktet for konspirasjon til svindel.

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at Motherwell-spilleren Steve Jennings var blitt pågrepet av Merseyside-politiet mistenkt for å ha pådratt seg rødt kort med vilje i seriekampen mot Hearts 14. desember i fjor.

Arrestasjonen var et ledd i en pågående etterforskning, etter unormalt stor pågang hos britiske bettingselskaper av spill på at det ville komme en utvisning i løpet av kampen til 10 i odds.

Spillaktiviteten ble betegnet som «uvanlig» - og da særlig i Liverpool-området hvor Jennings opprinnelig kommer fra.

Politiet har aksjonert mot ti adresser i Liverpool- og Glasgow-området i løpet av dagen. Blant de pågrepne er faren og onkelen til Manchester United-stjernen Wayne Rooney, skriver tabloidavisa The Mirror.

Arrestasjonen referes også av Scotland TV og Sky News.

Ni arrestasjoner
- Etterforskere aksjonerte mot ti adresser i Merseyside og Glasgow i dag, og arresterte ni menn som ledd i en etterforskning av mistenkelige spillmønstre. Arrestasjonene er resultatet av et samarbeid med lotteritilsynet. De ni, som er siktet for sammensvergelse for å utføre svindel, blir nå avhørt av etterforskere, heter det i en uttalelse fra Merseyside-politiet, ifølge nyhetsbyrået PA.

- De arresterte er en 29 år gammel mann fra Bootle, en 48-åring fra West Derby (Thomas Wayne Rooney journ.anm.), en 54-åring fra Norris Green (Rooneys onkel Richie journ.anm.), en 26-åring fra Croxteth, en 22-åring fra Kirkdale, en 31-åring fra Litherland, en 68-åring fra Fazakerley, en 36-åring fra Kirkby og en 26-åring fra Glasgow, meddeler politiet.

Wayne Rooneys representanter nekter å kommentere saken.

- Det kommer ingen meddelelse fra oss, ettersom denne saken ikke vedrører Wayne, sier Rooneys PR-folk, ifølge BBCs John Sinnott på Twitter.

Suspekt
Alarmen gikk hos flere britiske bookmakere etter at Steve Jennings ble utvist snaue 10 minutter før slutt i Motherwells 1-2-tap mot Hearts.

Han hadde allerede gult da lagkompis Alan Gow gikk i bakken innenfor gjestenes 16-meterfelt. Da dommeren valgte å vinke spillet videre løp Jennings etter for å protestere, samtidig som han tok tak i kamplederen.

- Når skal du slutte å snyte oss? skal han sagt, ifølge nyhetsbyrået PA. 

Belønningen var et direkte rødt kort. 

Uvanlig aktivitet Foreningen for britiske bookmakere satte i gang en etterforskning av saken, etter at flere kunder underveis i kampen satte betydelige summer på at det ville komme en utvisning - en etterforskning som senere ble senere en politisak.

Spillaktiviteten ble betegnet som «uvanlig» - og særlig i Liverpool-området. 

Jennings er altså selv fra Liverpool, og ifølge Daily Mail var det nettopp herfra mange av de friskeste spillene kom.

Blant annet skal en person ha opprettet en ny konto like før kampstart, og plassert 500 pund på at en av spillerne ville få marsjordre, til 10 i odds.

- Jeg vil gjøre det helt klart at jeg ikke er innblandet i noen bettingsvindel. Jeg ønsker å renvaske navnet mitt så fort som mulig, sa Jennings til Scottish Sun da saken ble kjent.

UTVIST MED VILJE?: Motherwell-spilleren Steve Jennings ble utvist i en seriekamp mot Hearts i desember i fjor. Alarmen gikk hos britiske spillselskaper, som hadde registrert et uvanlig spillmønster på rødt kort i kampen, og i dag ble Jennings arrestert.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir
UTVIST MED VILJE?: Motherwell-spilleren Steve Jennings ble utvist i en seriekamp mot Hearts i desember i fjor. Alarmen gikk hos britiske spillselskaper, som hadde registrert et uvanlig spillmønster på rødt kort i kampen, og i dag ble Jennings arrestert.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir Vis mer