Rooneys far vil slåss mer

Fedrene til Wayne Rooney og forloveden vil rydde opp i familiefeiden. Nå møtes de i bokseringen.

(Dagbladet.no): Hadde vi hørt det i morgen, ville vi avfeid det som en aprilspøk. Men The Sun melder i dag at Wayne Rooneys far, Wayne senior, har utfordret juniors kommende svigerfar Anthony McCloughlin til boksekamp.

Begge fedrene er tidligere boksere, og McCloughlin skal ha akseptert utfordringen. Ifølge avisa skal kampen avvikles i Everton Park Sports Centre neste måned.

Rense lufta

Foranledningen er 18-årsdagen til Rooneys forlovede Colleen McCloughlin i helga. Selskapet med over 200 gjester endte med en real familiefeide, og Wayne Rooney skal selv ha måttet ringe politiet for å få hjelp til å stagge sin egen og forlovedens familie.

Nå skal altså familiefedrene rydde opp i motsetningene. Og det skjer altså ikke i konfliktråd, men tvert imot på det en venn av familien kaller en «straightener» - et slagsmål som to menn kan bruke til å rense lufta. Ifølge The Sun dreier dette seg om en tradisjonell skikk i Liverpool.

- Ingen våpen benyttes, og når kampen er over blir feiden aldri snakket om igjen, sier familievennen.

- Spytter blod

Og om denne bekjente av familien har rett, er dette ikke bare snakk om en hyggelig trimstund mellom to rustne herrer:

- Wayne senior spytter blod. Han sier at Anthony traff ham et par ganger. Han vil avgjøre saken på gamlemåten - i bokseringen. De veit hva de driver med, men det blir ikke pent.

Men om framgangsmåten kan virke noe primitiv og brutal, er hensiktene langt edlere:

- De gjør dette for at de to familiene ikke fortsatt skal være i tottene på hverandre i bryllupet deres seinere i år.

FAMILIEBRÅK: Mens Wayne Rooney forbereder seg på kveldens landskamp mot Sverige, utfordrer pappa Rooney sønnens blivende svigerfar til boksekamp.